Op het moment dat je een nieuwe vloer gaat leggen in je woning, ga je natuurlijk op zoek naar een vloer die bij je past. Er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Tegenwoordig zijn met name de pvc en laminaatvloer erg populair. Je kunt namelijk erg leuk een visgraat pvc vloer leggen in je woning. Deze manier van een vloer leggen is steeds populairder en past in vrijwel ieder interieur. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de pvc en de laminaat vloer. 

Wat is een laminaat vloer?

In veel woningen zie je steeds vaker een laminaatvloer liggen. Laminaat is een redelijk goedkope vloer die je gemakkelijk zelf kunt leggen. Het laminaat is opgesteld uit verschillende, samengeperste lagen. Laminaat lijkt qua uiterlijk erg veel op hout. Het is echter niet zo dat laminaat ook de nadelen van hout heeft. Het kan integendeel juist erg goed tegen vocht. Hierdoor is het mogelijk om het laminaat te dweilen als je aan het schoonmaken bent. Er zijn tot slot verschillende soorten en maten laminaat te verkrijgen. Ga je bijvoorbeeld voor smal of breed laminaat?

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is iets anders dan een laminaat vloer. Het is vervaardigt uit het materiaal polyvinylchloride. Dit zorgt ervoor dat een pvc vloer erg licht is. Je kunt hem dan ook gemakkelijk zelf leggen en bewerken. Wanneer je een strook korter wilt maken, kun je gemakkelijk een stanleymes gebruiken. Je snijdt vervolgens de strook gemakkelijk op maat, zodat je niet te veel van het materiaal overhoudt.

Ben jij op zoek naar een nieuwe en kwalitatief goede vloer? Check dan snel de website van Floer.nl. Hier vindt je alle nieuwe en populaire vloeren van dit moment!

pvc en laminaat vloer

De voordelen van een laminaat vloer

Als je een laminaat vloer gaat aanleggen, brengt dit veel voordelen met zich mee. In eerste instantie is laminaat namelijk erg gemakkelijk te leggen. Je hoeft het niet te lijmen of te plakken, maar het klikt juist erg gemakkelijk in elkaar. Vervolgens is het laminaat ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Hierdoor kun je zelf goed bepalen wat bij jouw interieur past. Als je bijvoorbeeld een landelijke stijl hebt, kun je hem erg leuk in een houtlook laten. Daarnaast is het onderhouden van een laminaat vloer ook erg gemakkelijk. Je hoeft enkel maar te stofzuigen en eens per twee weken met een vochtige dweil over de vloer heen. Laminaat is een zeer goedkope vloer om te leggen, waardoor het voor enorm veel mensen de perfecte vloer is om te leggen!

De voordelen van een pvc vloer

Een andere vloer die je kunt leggen, is een pvc vloer. Ook deze heeft veel voordelen waar je gebruik van kunt maken. In eerste instantie is de vloer erg gemakkelijk te leggen. Wel moet je hem lijmen, maar dit is erg eenvoudig. Daarnaast kun je de vloer perfect over een vloerverwarming leggen. De vloer laat namelijk erg veel warmte door, waardoor de effectiviteit van de vloerverwarming erg hoog is. Ook zorgt de vloer voor een dempend effect. Het pvc is namelijk erg zacht en deukt een klein beetje in als je eroverheen loopt. Zeker als je in een tussenwoning woont, kan het erg fijn zijn. Je hoort dan niet iemand rondlopen, waardoor je een fijne nachtrust gaat hebben. Wil je een mooie visgraat pvc vloer leggen? Dat is een zeer goede keuze! Omdat het pvc zo gemakkelijk te bewerken is, ben je in staat om zelf een zeer mooie visgraat vloer te maken!