Ga je verbouwen, heb je een nieuwe woning of gewoon toe aan iets nieuws? Dan zijn dit de musthaves voor je woonkamer. Onze woonkamer is de plek, waar we het gezellig en sfeervol willen hebben. Toch is het voor de meesten een hele uitdaging om een warm en sfeervol geheel te creëren. Je zult verstelt staan, wat een paar kleine aanpassingen of toevoegingen in je woonkamer al met de uitstraling van deze ruimte doen. De woonkamer is immers toch de plek waar we doorgaans de meeste tijd doorbrengen.

Creëer een zithoek

Voor wie echt gezelligheid wil creëren, is een goede zithoek onmisbaar in je huis. Of je hier nu zit met een goed boek, een stel vrienden of romantisch met een hapje en een drankje, door de juiste samenstelling geef jij deze ruimte een echte boost. De zithoek bestaat doorgaans vaak uit een bank, met salontafel en televisie. Om een echte zithoek te maken is een grote bank onmisbaar. Met een grote bank bedoelen we uiteraard niet direct een enorme U-bank, maar een riante 3-zitters volstaat. Wanneer de ruimte het toelaat kun je kiezen voor de combinatie van een 3-zitsbank en 2-zitsbank. Past dit niet, ga dan voor een relaxstoel. Deze stoel zorgt niet alleen voor comfort, maar is ook een echte eyecatcher in je woonkamer

musthaves voor je woonkamer

Wanddecoratie

Wanneer we aan de slag gaan met de inrichting van onze woonkamer, dan zien we vaak dat de wanden worden vergeten. Ontzettend zonde! De wanden zijn namelijk bij uitstek geschikt om je interieur wat extra sfeer te geven. Vooral wanneer je wat kleiner woont, kun je op deze manier zonder ruimteverlies je kamer een andere look en feel geven. Je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen wat je wilt, maar wat de trend van het moment is, is één wand met behang. Dit kan zowel fotobehang als behang met een print zijn. Wordt je dit allemaal te gek, dan is een prachtig schilderij ook een goede toevoeging. Zo kun jij, wanneer je in je sta op stoel televisie zit te kijken af en toe een blik werpen op dit prachtige stukje kunst.

Woonaccessoires

Het klinkt vanzelfsprekend, maar naast een prachtige bank of relaxfauteuil mag bijhorende accessoires natuurlijk niet ontbreken. De trend van dit moment zijn de kleuren goud, zwart en groen. Waar de kleur groen veelal wordt ingezet als basiskleur, wordt de kleur goud gebruikt als accentkleur. Op deze manier kun jij het geheel in elkaar laten overlopen door de kleuren in verschillende tinten en op verschillende plekken in het huis terug te laten komen. Een goed voorbeeld, is een zwart dressoir aangekleed met gouden accessoires en dat voor een groen gekleurde wand. Hoe je deze wand groen maakt, dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt kiezen voor een laag verf, maar een behang met print is ook een ontzettende populaire keuze.

woonkamer musthaves

Gouden tip!

Wanneer jij met een kleine twist een enorme verandering teweeg wilt brengen in je huis, dan is een eyecatcher hiervoor de perfecte oplossing! Een eyecatcher is een object, die direct alle aandacht trekt. Op deze manier kun je de aandacht afleiden van de rest van je interieur, waardoor je relatief eenvoudig een andere look en feel kunt creëren. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je kiest voor een felgekleurde kandelaar, want je kunt je voorstellen dat dit effect minimaal is. Om ervoor te zorgen, dat het geheel echt tot uiting komt is een stoel, lamp of groot schilderij de manier om te laten fungeren als eyecatcher. Kies je voor een stoel, dan is het belangrijk te kiezen voor een pastelkleur. Dit zorgt ervoor, dat je mocht je in de toekomst kiezen voor een andere stijl, deze stoel eenvoudiger kunt inpassen.

Ga jij aan de slag met deze musthaves voor je woonkamer?