Een jongenskamer inrichten hoeft niet echt anders te zijn dan het inrichten van een meisjeskamer, maar jongens zijn – over het algemeen – nou eenmaal gek op bepaalde thema’s. Het is daarom, niet alleen voor jezelf maar ook voor je zoon, leuk om een thema toe te passen voor zijn slaapkamer. Zo behoud je één geheel en zorg je er ook nog eens voor dat de slaapkamer stijlvol ingericht wordt, zonder dat dit ten koste gaat van het plezier van je kind. Het is immers zijn kamer! Wil je bijvoorbeeld de jongenskamer inrichten met één van onderstaande thema’s? Kies dan niet zelf, maar doe dit in overleg met je zoontje! 

Jongenskamer inrichten

Voor je begint met het thema is het goed om alvast na te denken over de basis. Wat hebben kinderkamers nou echt functioneel nodig? Uiteraard kunnen kinderbedden niet missen. Gelukkig is er tegenwoordig zo ’n enorm aanbod bedden, dat er altijd wel één past bij je stijl en smaak. Kies je voor een neutrale basis zodat je het thema nog eens kunt afwisselen of trek je het thema helemaal door? De keuze is aan jou. Wist je bijvoorbeeld dat er ook jongensbedden zijn die allerlei vakjes bevatten voor je LEGO. Perfect voor de LEGO kamer (maar daarover later meer). Ook zijn er bijvoorbeeld bedden in de vorm van een auto. Hoe stoer gaat je zoontje dat vinden?! Zorg er in ieder geval voor dat het bed kwalitatief goed is. Je wilt immers wel dat je kind goed kan slapen.

Ruimte kamer

Je kunt een ruimtekamer op vele manieren toepassen.  Zo kun je het vrij vrolijk en kinderlijk toepassen (te denken valt aan glow in the dark sterren, buzz lightyear etc.) Je kunt ook kiezen voor een iets volwassener uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor mooie beeldjes van astronauten, een mooie raketlamp etc. Kies voor wat diepere kleuren (zoals een mooie donkerblauwe kleur op de muur) en gebruik neutrale kleuren voor de accessoires. 

Dino kamer

Een thema wat ook ontzettend populair blijft is het Dino thema. Jongens zijn er nou eenmaal gek op! Koop wat speelgoed dinos en gebruik wat stenen van buiten. Lees ook eens mijn DIY voor het maken van een Dinolamp of doe inspiratie op in het artikel over de dinokamer van Jake

Jungle kamer

Freek Vonk is natuurlijk enorm populair onder kinderen  (en dan vaak bij de jongens). Waarom maak je van je zoontje niet zelf een echte Freek Vonk?! Tover zijn kamer om tot een echte jungle. Denk aan natuurlijke kleuren, zoals groen en bruin, maar neem het ook wat meer letterlijk door daadwerkelijk de kamer op te leuken met vele planten. Sommige planten hebben echter wel een negatieve invloed op de nachtrust van je kind, dus lees je even goed in of kies voor kunstplanten. Ga op zoek naar echte jungle props of hang een liaan in zijn kamer (klimtouw). 

LEGO kamer

Wie houdt er nou niet van LEGO? Dit thema is wellicht het meest gemakkelijke, omdat je er wellicht al wat van in huis hebt. Stal wat poppetjes uit op een wandplank of zet de mooiste creaties van je zoontje in een vitrinekastje. Gelukkig heeft LEGO zelf ook een aantal leuke woonaccessoires uitgebracht waar je de kamer helemaal mee af kunt maken. Lees ook eens mijn blog over de lego speelkamer