Een tijdje geleden schreef ik al een blog over de kinderkamer make-over van Jake zijn  kamertje. Inmiddels is hij echt helemaal af en is hij ontpopt tot een echte dinokamer.

Dinokamer thema

Ik houd van kinderkamertjes met een thema. Jackie heeft helaas geen thema maar wie weet dat ik die ooit nog inbreng want dat maakt het wel echt een kinderkamer vind ik zelf. Jake had een duidelijk idee voor het thema van zijn nieuwe kamer. Dit moest en zou Dino’s worden. Een goede basis want speelgoed dino’s had hij al genoeg dus daar kon ik wel wat mee.

Fabrykdesign

Natuurlijk komt het thema dino’s naast allerlei speelgoed dino’s ook terug in bepaalde accenten in de kamer. Toen ik de nieuwe designs van Fabrykdesign tegen kwam wist ik het zeker: deze zouden perfect in het kamertje passen. Fabrykdesign staat bekend om hun unieke muurdecoratie. Ze hebben allerlei verschillende vormen uit hout gefreesd die echte eyecatchers in huis worden. Wat ook super tof is dat je ook workshops kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je geometrische vorm uit hout frezen. Hoe cool is dat?

Ik koos in ieder geval voor de Triceratops en de T-rex. Je kunt de kleur van het hout ook kiezen en jullie raden het al: ik koos natuurlijk voor zwart. Dit staat zowel goed op de oranje muur als op de witte muur. Zoals ik wel vaker aangaf is Jim niet zo’n voorstander van gaten in de muur dus tot ik 100% zeker weet waar ik de dino’s wil hebben hangen, zet ik ze nog gewoon even neer. Stiekem vind ik dat misschien nog wel leuker dan ophangen omdat ze meer integreren.

dinokamer
kinderkamer jake

Dino DIY’s

Ook ben ik aan de slag gegaan met een aantal gemakkelijke Dino DIY’s. Zoals ik al eerder in een blog schreef heb ik een Dino lamp gemaakt. Super eenvoudig en low budget. Dat bracht me op nog een leuk idee. Ik wilde namelijk bureauaccessoires maken van speelgoeddino’s. Ik had nog een aantal voorraadpotjes staan waarvan ik de deksel zwart spoot en ook een kleine dino spoot ik zwart. Vervolgens even op elkaar lijmen en klaar is het dino-voorraadpotje. Leuk om potloodjes, paperclips en andere rommeltjes in te bewaren.

dino diy

Wil je nog meer dinokamer-inspiratie? Ik vond deze toffe kamers op Instagram: 

dinokamer
dinokamer
dino kinderkamer

Fotocredits: @dinorawkids @pirum_parum @jellinadetmar