Je ziet ze steeds meer: van die ieniemini schuurtjes waar je amper 1 fiets in kwijt kunt. Wij hadden er ook zo een maar wij kozen voor een oplossing: de schuur vergroten om zo meer ruimte te krijgen. Benieuwd hoe we dat deden? Lees het in deze blog!

Te kleine schuur

Wij hadden met onze nieuwbouwwoning, net als de meeste nieuwbouwwoningen tegenwoordig, een mini schuurtje in de tuin staan. Omdat onze tuin ook niet enorm is vonden we het destijds zonde om meteen een grotere schuur te laten plaatsen.

Elektrische fiets

Toen kocht ik een elektrische bakfiets. Super handig natuurlijk maar voor het schuurtje wat minder.
Ik wil wel even heel enthousiast zijn over mijn elektrische fiets. Mijn fiets-afstandsstraal is veel groter geworden rondom mijn huis. Een beetje trapondersteuning heeft echt al veel effect. Mocht je dus overwegen om ook elektrische fietsen te kopen, kijk dan eens bij 12GoBiking.nl.

elektrische bakfiets

Schuur vergroten

Maar weer even terug naar de schuur die dus veel te klein was voor de nieuwe bakfiets. Er waren eigenlijk maar 3 oplossingen: 1. De fiets onder een zeiltje in de tuin zetten, 2. de schuur slopen en een nieuwe plaatsen of 3. De schuur vergroten. Wij gingen voor die laatste optie. Eigenlijk is super gemakkelijk. Wij recycleden de voorkant door deze gewoon wat verder naar voren te plaatsen. Met heel veel resthout dat we nog hadden liggen maakten we de zijkant en verstevigden we het dak. Nieuwe dakbedekking er op en klaar was de schuur.

Bekleding van de schuur

Je kunt natuurlijk hout bijkopen dat hetzelfde is als je bestaande schuur maar inmiddels waren die planken door de zon ook wel verkleurd. Dan krijg je dus echt flink kleurverschil en dat vond ik niet mooi. Er moest dus nieuwe bekleding komen. We kozen voor een zinken bekleding. Vind het stiekem zelf zo mooi geworden. De schuur valt nu meer “weg” in de tuin ondanks dat hij groter is geworden.

In weinig tijd, met weinig budget en enorm duurzaam is onze schuur nu vergroot. Ik ben blij dat we hiervoor gekozen hadden en dat we geen nieuwe schuur hebben laten plaatsen. 

schuur vergroten

Heb je ook deze andere tuinblogs gelezen:
Blaas je oude tuinset nieuw leven in!
Onkruid verwijderen met de Kärcher Weed Remover
De meest inspirerende tuinen van instagram