Zelf heb ik ook jaren jaloezieën gehad in huis. Ik vind ze echt prachtig. Helaas passen ze niet echt bij onze huidige woning (qua stijl) en hebben we daarom voor andere raamdecoratie gekozen. Toch krijg ik wel vaak de vraag of ik jaloezieën zou aanbevelen en hoe je ze het beste kunt schoonmaken. Want jaloezieën schoonmaken is vaak toch wel een tijdrovend klusje. Niet met mijn ultieme tip! 

Jaloezieën schoonmaken 

Wil jij dus weten hoe je jaloezieën schoonmaken het snelste kunt doen en hoe deze klus niet zo vervelend wordt? Lees dan mijn tips hieronder. Het hoeft namelijk helemaal niet zo lastig te zijn, zolang je de juiste tools in huis hebt; 

Tip 1: Schaf een Jaloeziereiniger aan 

Het lijkt misschien te mooi om waar te wezen, maar het werkt echt heel goed! Ik had zelf onderstaande reiniger. Hij kost nog niet eens een tientje. 

Tip 2: Zorg dat je het stof regelmatig weghaalt 

Door de reiniger te gebruiken, kun je heel snel losliggend stof weghalen van de jaloezieën. Wanneer er geen stoflaag op ligt, kan het ook niet zo snel vastplakken. Want dat kost juist extra tijd om schoon te maken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vochtige plekken wat vaker te doen (zoals de keuken en de badkamer). 

jaloezieën schoonmaken

Tip 3: Een grondige reiniging wanneer je de ramen zeemt 

Wanneer je de jaloezieën bij je wekelijkse schoonmaakronde afneemt met de reiniger, hoef je hem nog maar enkele keren per jaar echt grondig te reinigen met een vochtige doek (schoonmaakmiddel is niet eens nodig). Wen jezelf aan dat je dit doet wanneer je de ramen zeemt. Dikke tip op je ramen gemakkelijk en snel te zemen; gebruik de Karcher ruitenreiniger of ga aan de slag met microvezel glasdoeken

Tip 4: Minder stof in huis

Wil je simpelweg minder stof in huis? Kies dan voor een luchtreiniger in huis. Zeker wanneer je bedenkt dat je al die “vieze” lucht ook inademt, echt de investering dubbel en dwars waard. Bij de reviews lees je ook dat veel mensen zichtbaar minder stof in huis hebben. Zo hoef je jouw jaloezieën veel minder vaak af te nemen! 

Heb je ook mijn andere schoonmaaktips gelezen?

Keuken ordenen? Gebruik deze 10 tips!
Een aangebrande pan schoonmaken? Makkie, met deze tips!