De industriële woonstijl is inmiddels al enkele jaren enorm populair. Heb jij een industrieel interieur? Of wil je juist een industriële touch aan je interieur geven? Dan mogen deze 4 items in huis zeker niet missen. 

Een industriële lamp 

Een kleine aanpassing met een groots effect: pas je verlichting aan. Toen de industriële trend net Nederland binnen kwam waaien, waren industriële lampen nog vrij prijzig. Tegenwoordig heb je een enorm aanbod industriële verlichting in allerlei prijsklassen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie industriële hanglamp boven de eettafel. Zo krijgt je eethoek direct een industriële, stoere uitstraling. Zoeken naar de mooiste lampen heb je zo gedaan. Vaak is er zelfs een eigen categorie op webshops met de benaming “hanglampen industrieel” zodat je gemakkelijk je verlichting uit kunt kiezen. 

Een stoere muur in een industrieel interieur

Natuurlijk hoort er bij een industrieel interieur ook een stoere muur. Die loften in Amerika hebben nou eenmaal ook vaak stoere, betonnen muren. Pak je uit en kies je voor een birckwall? Je kunt kiezen voor een echte bakstenen muur of kies voor steenstrips (gemakkelijker, sneller en goedkoper). Bekijk eens de brickwall bij Angelique. Vind je zo’n brickwall nou een beetje te druk, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een muur met betonlook. 

Een kast met staal 

Er zijn natuurlijk een aantal materialen en kleuren die een industrieel interieur versterken. Stoere en robuuste materialen zoals de hierboven genoemde brickwall, maar ook de kleur zwart, cognacbruin en wat strakkere materialen als leer en staal. Wanneer je dus kiest voor een kast in je interieur, zorg dan dat deze staal bevat. Dit kan natuurlijk een stalen stellingkast zijn, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie tussen hout en zwart staal. 

industrieel interieur

Een zwarte keuken 

Zoals gezegd versterkt zwart de industriële woonstijl. Het is niet voor niets dat zwarte keukens populairder zijn dan ooit. Budgettip: ook zwarte kranen en zwarte handgrepen bij een keuken kunnen een verschil maken. Wees niet bang: een zwarte keuken kan ook perfect in een andere interieurstijl mocht je ooit zijn uitgekeken op je industriële interieur. 

Heb jij ook nog tips voor een industrieel interieur of een Instagram account met deze stijl die we zeker niet mogen missen? Deel het hieronder!