Vorig jaar tijdens de VT wonen en design beurs besloten we eindelijk de Woood stellingkasten te kopen die ik al lange tijd wilde en vandaag de dag kan ik er nog elke dag mee bezig zijn: mijn stellingkast inrichten is een verslaving!

Woood stellingkasten

De eerste 7 jaar die we samenwonen hadden we een half open kast van de Pronto en een dichte kast. Heel handig voor alle papieren, mappen en heel veel andere rommel. Eigenlijk werd het op een gegeven moment gewoon een rommelkast. En als je nou eens heel eerlijk bent tegen jezelf: hoe vaak pak je die administratiemappen nou? Tegenwoordig krijg je bijna alles digitaal dus het papierwerk wordt toch al een stuk minder.  Daarnaast pak je alleen de mappen als je er specifiek iets in op moet zoeken. Dat is echt 1x per 2 of 3 maanden als het al niet langer is. Kortom: een dichte kast is echt niet nodig en de administratie verhuisde gewoon naar de zolder.

woood stellingkast

Stellingkast inrichten

Je kunt je stellingkast telkens weer opnieuw inrichten en dat maakt het zo leuk.  Ik probeer grote met kleine accessoires af te wisselen om het niet te rommelig te maken. Als ik me even verveel (komt overigens niet vaak voor hoor want ik heb het altijd druk genoeg) dan kijk ik naar de kast en ga ik er gewoon wat spulletjes in verplaatsen. Soms loop ik ergens door mijn huis en zie ik ineens iets dat ook een plaatsje mag krijgen in de stellingkast. Heerlijk om zo af te wisselen.

industriele kast
kast inrichten

Mijn nieuwste aanwinsten

Aangezien het zo leuk is om af te wisselen ben ik altijd op zoek naar mooie nieuwe spullen voor in mijn kast. Ik was al een aantal keer MAACKT tegengekomen op Instagram.  Zij maken lasergesneden design producten waaronder lampen, wanddecoratie maar ook citymaps/kaarten.

Ik ben gek op kaarten. Zeker als je er echt straten op herkent. Ik wilde daarom graag een kleine variant van Den Bosch en Drunen.  De geboorteplaatsen van Jim en mij. Jim is in het ziekenhuis geboren en ik thuis. De meeste familie van mij woont nog steeds in Drunen dus ik zie veel herkenbare plekken op de kaart.  In Den Bosch hebben Jim en ik samen op school gezeten dus die zien we ook mooi terug op de kaart. Het leuke is dat je dus een citymap van elk dorp of stad kunt laten maken. Vast en zeker heb jij ook een stad in je hart waarvan je wel zo’n mooi houtwerk wilt hebben in huis?!

Doordat ze in deze kast staan komen ze extra goed naar voren vind ik, en dat mag want ze mogen zeker gezien worden.

drunen
citymap
stellingkast inrichten

10x stellingkasten op Instagram

Op Instagram kom je heel veel stellingkasten tegen en iedereen vult hem op zijn of haar eigen manier.  Ik vond het daarom wel leuk om 10 prachtig ingerichte stellingkasten van Instagram met jullie te delen:

TV meubel

Dit is inmiddels een oude foto maar ik blijf deze stellingkasten van @wonen_bij_chantal mooi vinden. Zij gebruikt haar stellingkast als TV meubel maar ook om allerlei mooie planten en woonaccessoires in te zetten.

tv meubel

Tuinkast

We blijven nog even bij @wonen_bij_chantal want ook buiten gebruikt ze stellingkasten en wel in de tuin. Zo origineel en zo leuk om met de planten de hoogte in te gaan.

tuin inrichten

Keukenkast

In de keuken van @madeleineshouse72 staat ook een stellingkast te shinen. Eerst was de functie van deze kast ook een TV meubel maar inmiddels staan er allerlei mooie woonaccessoires en servies in.

industriele keuken

Nog een tv kast

Ook @rohouseproud gebruikt haar stellingkast als tv meubel. Soms gebruikt ze hem ook als roomdivider in het huis.

tv kast

Roomdivider

Over roomdividers gesproken… @huisnummer74 gebruikt haar stellingkast op deze manier. Een prachtige manier om de inhoud van de kast aan meedere kanten te bewonderen.

roomdivider

Plantenkast

@instarieur heeft ook een prachtige stellingkast. Ze gebruikt deze om haar prachtige zelfgemaakte ecosystemen tentoon te stellen.

stellingkast

Urban Jungle

Als we het over planten hebben dan hebben we het natuurlijk ook over @sabinelamet_interior_feed. Kijk nou toch hoe mooi haar stellingkast staat te shinen in haar Urban Jungle hoekje.

urban jungle

Woonaccessoires

@huisnummer19 gebruikt haar kast puur ter decoratie. Ze gebruikt hiervoor grote woonaccessoires en planten.

stellingkast

Eyecatcher

@marijke1212 heeft van haar stellingkast een echte eyecatcher gemaakt. Ze richt haar kast ook regelmatig opnieuw in dus mocht je meer inspiratie op willen doen voor het inrichten van een stellingkast dan moet je haar zeker in de gaten houden op Instagram.

kast inrichten

Extra sfeer

Ook @jellinadetmar heeft een prachtige stellingkast staan. Hij zorgt voor extra sfeer in haar woongedeelte.

stellingkast jellina detmar

Welke is jouw favoriet? Laat het achter in een comment!