We mogen binnenkijken bij één van de leukste gezinnen van Nederland.  Een super lieve, hardwerkende vrouw met super leuke kinderen en een topechtgenoot. En natuurlijk moeten we ook Yori hun trouwe viervoeter niet vergeten. Ze hebben de leukste tradities verzonnen (zoals kamperen in de woonkamer de eerste dag van elke vakantie maar bijvoorbeeld ook het vieren van halve verjaardagen) dus je moet haar echt even volgen op @At_angies_place. Naast super leuke persoonlijke verhalen deelt ze ook haar prachtige interieur.

Even voorstellen

Mijn naam is Angelique, getrouwd met Ralph (op IG beter bekend als mijn Hubby) en trotse mama van Liv (12), Finn (9) en Lois (6). Wij hebben ook een hondje, een Shiba Inu genaamd Yori. En ik ben events manager bij een groot Internationaal advocatenkantoor.

gezinsfoto


Woon je op dit moment in jouw droomhuis?

Voor we dit huis vonden woonden wij met z’n vijven in een oude arbeiderswoning van nog geen 90 m2. Middenin de crisis verkochten wij dat huis met flink verlies. Dat deed pijn. Voor onze nieuwe woning hadden specifieke woonwensen: een groter huis, met een slaapkamer voor iedereen, een tuin en het liefst in het centrum. Gezien ons budget leek dit een onmogelijke wens. We keken al buiten onze woonplaats, waar we het zo naar onze zin hebben. En toen vonden we dit huis. Groot, redelijk in het centrum en een grote tuin. Alleen, het moest helemaal verbouwd worden. Van riolering, tot balken in de vloer, alle elektra, badkamer, keuken, echt alles moest aangepakt worden! Het was een bewuste keuze: of in 1x alles half verbouwen of in fases doen en dan goed. We kozen voor het laatste. Met heel veel geduld en ouderwets sparen, hebben we in april vorig jaar de laatste verbouwing kunnen uitvoeren. Hiermee is het huis aan de binnenkant helemaal klaar. Een huis, zo mooi en groot met een lekkere tuin, iets dat wij nooit gedacht hadden te kunnen bereiken samen. Dus in die zin is het ons droomhuis. Niet zozeer omdat het ons ideale huis is (ik zou namelijk best aan het water willen wonen, en ja, als ik een woning zelf zou mogen tekenen, zou het er anders uitzien), maar omdat we enorm trots zijn op wat wij samen hebben bereikt, en op onze kinderen die nooit hebben geklaagd over het feit dat vriendjes een mooiere kamer hadden of dat we weer eens niet op vakantie gingen.

industriele keuken
woonkamer

“Een huis, zo mooi en groot met een lekkere tuin, iets dat wij nooit gedacht hadden te kunnen bereiken samen”.


Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Zoals gezegd woonden wij hiervoor in een hele sfeervolle arbeiderswoning. De inrichting hadden we dan ook helemaal aangepast aan de style van de woning. Ik zou het omschrijven als landelijk, bijna brocante. Dus toen we dit huis helemaal kaal hebben gemaakt zijn we voor strak gegaan. Wij kijken samen altijd naar het gewenste eindresultaat. Is dit de sfeer die we zoeken, wat vinden we van de materialen? Daaruit volgt een moodboard. De daadwerkelijke invulling laat Ralph aan mij over. Al beslissen we samen over de grote stukken in huis (de bank, de eettafel etc.)

Wat vind je typerend voor je interieur?

Het meest trots ben ik op het feit dat het huis geen kopie is geworden, maar echt ons thuis is. Ik ben van nature een zeer ongeduldig wezen. In 1x alles een beetje verbouwen was zeer aanlokkelijk. Maar het feit dat we echt geduld hebben gehad, en daarmee de ruimtes helemaal naar wens hebben kunnen maken met de materialen die wij mooi vinden, dat vind ik nog elke dag gaaf! Het huis “groeit” ook, met de tijd komen er bijzondere spullen bij en wordt het steeds meer 1 geheel. Wat ons huis typeert is denk ik dat de basis zeer strak en industrieel is (betonnen vloer, brickwalls) maar het toch een warm gezinshuis is waar gewoon geleefd wordt.

tuininspiratie
brickwall muur

“Wat ons huis typeert is denk ik dat de basis zeer strak en industrieel is (betonnen vloer, brickwalls) maar het toch een warm gezinshuis is waar gewoon geleefd wordt”.

Wat zijn jouw interieur wensen nog op dit moment?

Wij zijn op het moment hard aan het sparen om de tuin af te kunnen maken! Ik heb het weer volledig in mijn hoofd, het plan is daar. Begin dit jaar pakten wij tweederde van de tuin aan vanaf het huis gezien. Wat is dat een mooie verlenging van de woonkamer geworden. Wij hopen volgend jaar ergens het laatste gedeelte te kunnen doen. Daar komt een nieuwe schuur, met overkapping, buitenhaard en buitenkeuken.

Hoe omschrijf je jouw stijl het beste?

De basis is Scandinavisch en industrieel. Ik hou van rauwe materialen: beton, staal, hout. Maar combineer dat wel met veel wit, planten, kussens, plaids. Ik zoek in de basis rust en voeg met accessoires warmte toe. Ook omdat ik nogal vaak wil wisselen van kleur, materiaal, sfeer….de rustige basis leent zich voor deze veranderwoede. En ik vind het zeer belangrijk dat het ons thuis is en niet een showroom. Vandaar dat ik warmte probeer toe te voegen aan de anders wellicht wat kille basis.

gietvloer

Heb je favoriete woonwinkels of merken?

Ik koop overal en nergens meubels en accessoires. Dat vind ik het leuke, die afwisseling te zoeken. Verschillende spulletjes inslaan die dan samen toch weer een mooi geheel vormen. Van duurdere items waar wij het hele land voor afrijden, tot spulletjes van de Xenos. Maar een winkel waarvan mijn hartje altijd een sprongetje maakt als ik deze onverwachts ergens tegen kom is wel de Sissyboy Homeland!

Welke interieurs op Instagram zijn favoriet bij jou?

De accounts die iets anders laten zien dan het gemiddelde, ook merk ik dat het mij aanspreekt als er af en toe iets persoonlijks wordt gedeeld. Een mooi plaatje met ‘fijne nieuwe week’ zorgt bij mij voor minder engagement. Vanuit die gedachte is ook ‘at Angies place’ ontstaan. Het is in een kijkje in ons huis, niet alleen qua interieur, maar ook in ons gezin, wat we doen, wat we eten. Ik hoop dan ook dat jullie die combi van een mooi plaatje met ons dagelijks gebrabbel leuk vinden, want ik waardeer de positieve reacties op IG zeer!

Benieuwd naar nog meer binnenkijkers? Bekijk ook eens de binnenkijker van @Kirsten