Edelstenen komen voor in heel veel verschillende soorten en maten. Iedere edelsteen heeft daardoor ook zijn eigen uiterlijk. Je kunt edelstenen op verschillende manieren bewerken, zodat hij bijvoorbeeld gaat glimmen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de edelsteen in zijn huidige vorm te houden. Dit wordt een ruwe edelsteen genoemd. Om de perfecte edelsteen voor jezelf uit te kiezen, is het verstandig om je wensen op een rijtje te zetten. Hierdoor kun je gemakkelijker een perfecte steen vinden die bij je past. In dit blog bericht willen we je de verschillen tussen de bewerkingen van edelstenen vertellen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat zijn ruwe edelstenen?

Onder ruwe edelstenen vallen er erg veel. Zowel ongepolijste brokken als mineralen die gekristalliseerd zijn vallen onder de noemer ruwe edelstenen. Het grootste voordeel aan ruwe edelstenen is dat ze niet bewerkt zijn door mensen. Het enige dat gebeurd is dat ze uit de berg gehakt zijn. In sommige gevallen worden ze nog kleiner of lichter gemaakt, maar ze worden niet bewerkt. Dit zorgt ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de originelen stenen zit. Daarnaast is de energie die van de mineralen komt ook het meest puur. De meest sterke energie wordt daardoor ook uit ruwe mineralen gehaald. In sommige gevallen is het mooier als een ruwe edelsteen bewerkt wordt. Daarnaast zijn er ook gevallen waarin de edelsteen te klein is om te bewerken, waardoor je deze alleen maar ruw kunt krijgen. 

ruwe edelsteen

Gepolijste edelstenen kopen

Naast dat je de eigenaar kunt worden van ruwe edelstenen, zijn er ook edelstenen die gepolijst zijn. Het polijsten van edelstenen zorgt ervoor dat alle ruwe kantjes er af gaan. De edelstenen glimmen daardoor in de meeste gevallen erg mooi. Daarnaast zijn gepolijste edelstenen ook gemakkelijk in de hand te houden of in je zak te dragen. De kleuren van de edelstenen komen doorgaans door het polijsten ook veel beter naar voren. De werking van de energie komt door het polijsten goed verdeeld vrij, waardoor het bijdragen van de edelsteen een goede werking heeft.

Ben jij op zoek naar de mooiste edelstenen? Neem dan direct een kijkje op Spiru.nl. Dit is de perfecte webshop voor zowel ruwe als gepolijste edelstenen!

gepolijste edelsteen

Verschillende vormen edelstenen

Ruwe edelstenen zijn vaak groter dan gepolijste edelstenen. Dit komt doordat het polijsten scherpe randjes van de stenen afhalen. Dit is echter niet het enige wat je kunt laten doen aan de edelsteen. Het is namelijk ook mogelijk om de edelstenen in een bepaalde vorm te laten maken. Kies bijvoorbeeld voor edelstenen in de vorm van engeltjes. Deze mineralen worden in deze vorm geslepen, waardoor het een zeer mooi aanzicht krijgt. Ook kun je ervoor kiezen om een hartje te laten slijpen van de edelsteen. Dit hartje kun je vervolgens erg gemakkelijk bij je dragen om de energie te voelen. 

edelstenen

Welke vorm kies jij?

Naast de vormen die we eerder hebben besproken, is het mogelijk om edelstenen in enorm veel andere vormen te laten slijpen. Kies bijvoorbeeld voor geometrische vormen voor een diepere werking. Een bol staat bijvoorbeeld voor harmonie en oneindigheid. Dit is de vorm met de beste balans, waardoor het een fijne werking geeft. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen om de edelsteen in een kubusvorm te laten maken. Dit wordt veelal aangegeven als mannelijk en zorgt ervoor dat je zekerder wordt van jezelf. Ben je echter meer een persoon van structuur? Dan is wellicht een piramide vorm iets voor jou! Al met al kun je het zo gek maken als je zelf wilt!