Industrieel en vintage, ik houd er van. Dit zijn dan ook twee woorden die perfect passen bij de shop die ik deze keer in de spotlights zet: De Olde Looierij.

De Olde Looierij

Ik houd er van: vintagewinkels! Het zijn winkels, waarbij de mensen die erachter zitten enorm veel passie hebben voor hun werk. Ze houden er van om de gehele week door het hele land (of zelfs meerdere landen) te struinen op zoek naar pareltjes om te verkopen. Zo ook Rianne en Gerwin van De Olde Looierij. Wellicht ken je eigenaresse Rianne wel van het TV programma Cash or Trash. Zij was daar naast 4 mannelijke handelaren te zien. De Olde Looierij zit in een historisch fabriekspand uit 1903 wat vroeger gebruikt werd als leerlooierij. Met ruim 800m2 heb je een ruime keuze! Mocht je nou niet uit de buurt komen van Hoogeveen, dan kun je ook altijd online shoppen bij ze.

Vintage items

Van een antieke drankenkast van 1780 tot aan een flipperkast uit 1972. Genoeg toffe items om te zien (en te kopen natuurlijk). Aangezien het assortiment natuurlijk continue wisselt doordat het unieke items zijn, kan ik jullie beter laten zien welke Instagrammers ook al toffe producten van De Olde Looierij in huis hebben:

de olde looijerij
Deze toffe hond bij @me.and.mr.l
vintage meubels
Dit kastje bij @me.and.mr.l
industriele hanglampen
Industriële hanglampen bij @wendy_studiozinnig
industriële babykamer
Stoere lockerkast bij @marijke1212
stoere babykamer
En ook deze “commode” van @marijke1212

Mijn vintage item

Zoals ik al zei houd ik echt van industrieel en vintage. Natuurlijk heb ik daarom ook een item van De Olde Looierij bij ons in huis. Ik koos voor een prachtige lijst met insecten. Lekker stoer en vooral fascinerend. Je kunt er niet gedachteloos langs lopen, je wilt altijd eventjes een kijkje nemen. Jake en Jackie vinden het ook echt super interessant. Ik heb hem daarom een plekje gegeven in onze stellingkast. Het is namelijk echt een eyecatcher die gezien mag worden.

stellingkasten
vintage accessoires
insectenkast

Hebben jullie ook de volgende blogs gelezen:
De perfecte nieuwe bank voor bij jou thuis
Nieuwe salontafel set: dit keer een blijvertje!