Zoals jullie weten heb ik een cognackleurige vlinderstoel in onze woonkamer staan. Echter droom ik al lange tijd van een mooie luxe leren fauteuil in die hoek. Maar een leren fauteuil combineren, kan dat zomaar in elk interieur? Ik zocht het voor je uit!

Leren fauteuil combineren

Om meteen met het antwoord in huis te vallen: Een leren fauteuil is eigenlijk enorm makkelijk te combineren in allerlei interieurstijlen. In vrijwel elk interieur past er een, dus waarschijnlijk ook in die van jou. Doordat ze ook in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn en in diverse modellen, heb je een enorme keuze uit fauteuils. Heb je wat meer inspiratie nodig? Ik laat je 3 interieurstijlen zien waarin een leren fauteuil zeker niet zal misstaan:

Industrieel interieur

Tegenwoordig zie je in veel industriële interieurs een cognac kleurige bank (ik kan er over meepraten want die heb ik zelf natuurlijk ook). Een leren fauteuil past perfect bij een industrieel interieur. En dat hoeft natuurlijk niet altijd een cognackleurige te zijn. Ook een zwarte fauteuil past er perfect in. Het materiaal leer is stoer en kun je perfect combineren met het vaak gebruikte staal in de industriële interieurstijl.

Wit interieur

Wellicht denk je bij een lederen stoel direct aan een stoer en wellicht donker interieur maar dat hoeft dus juist helemaal niet. Een cognac kleurige fauteuil past namelijk ook perfect in een wit interieur. Deze komt dan enorm goed tot zijn recht en wordt een echte eyecatcher in je huis. Gebruik ook wat bohemian accessoires om je witte interieur wat warmer te laten ogen. En houd je van een monochroom interieur? Kies dan voor een stoere zwarte fauteuil in je witte interieur!

leren-fauteuil

Urban Jungle interieur

Leer is natuurlijk een dierlijk product en past daarom perfect in een urban jungle. Combineer je leren fauteuil met zoveel mogelijk planten. Het groen komt nog beter tot zijn recht in combinatie met het gladde leer. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om een hoekje vol planten te creëren rondom je fauteuil. Zo kun je helemaal in je eigen jungle een boek lezen bijvoorbeeld! Ook kun je kiezen voor een groene fauteuil om zo het urban jungle gevoel nog meer te versterken.

leren fauteuil

Bovenstaand heb ik 3 interieurstijlen uitgelicht maar zoals ik al aangaf is de leren fauteuil in vrijwel elke stijl te matchen. Let er gewoon bij op dat je hem aankleed met de juiste accessoires. Heb je een industrieel interieur? Zet er dan bijvoorbeeld een stoere vloerlamp naast. Heb je een landelijk interieur dan kun je de stoel wat “zachter” laten ogen door een mooi zacht kleed over de leuning van de stoel te draperen. Kortom: in 2020 allemaal een leren fauteuil in huis!

Lees ook eens de volgende blogs:
Ode aan de vlinderstoel
Eén kastje meerdere functies
Dikke crush op de Bernini collectie van By-Boo