Een tijdje geleden kwam ik het toffe kastje van Purewood tegen bij Meubilex. Aangezien wij best grote logge nachtkastjes hadden die ik al een lange tijd wilde vervangen voor iets luchtigers, zag ik het kastje al helemaal voor me op de slaapkamer. Meubilex vertelde dat het kastje op allerlei plekken te gebruiken was en dat bracht me op het idee om te kijken op welke plekken ik het kastje in huis kon stylen en nuttig kon gebruiken. Ik deel  de leukste plekken met jullie.

Slaapkamer

Zoals mijn originele idee al aangaf is het kastje uitermate geschikt voor de slaapkamer.  7 jaar geleden hadden we een lack plankje van IKEA naast ons bed hangen. Handig was het alleen niet want je hebt altijd wel wat prullaria naast je bed liggen en dan wordt het altijd zo’n rommeltje.  Een afgesloten laadje is daarom geen overbodige luxe.  

nachtkastje

Wijnen, wijnen, wijnen!

Ook in de woonkamer kon ik het kastje op verschillende plekken gebruiken. Hij is super handig om naast je bank te zetten als bijzettafeltje (kun je meteen die afstandsbedieningen in de lade kwijt) maar ook als bijzettafeltje bij mijn vlinderstoel. Nu vind ik het er super independent en zorgvrij uitzien om daar te zitten, een boek te lezen en een wijntje te drinken maar ik zal gewoon eerlijk zijn: Rode wijn vind ik alleen maar lekker ruiken, maar vind ik echt heel erg vies (op de foto is stiekem gewoon ranja haha). Daarbij heb ik echt het geduld niet om een boek te lezen. Ik heb er in 2019 1 gelezen omdat het een soort van “goede voornemen” was om te gaan lezen.

wijnen

Time for Tea

Jim dacht ook mee bij de zoektocht naar leuke plekjes voor mijn kastje van Meubilex. Hij kwam misschien nog wel met mijn favoriete plekje: naast de keuken. De kleur past perfect bij onze keuken en hij staat er gewoon heel erg schattig. Jim bedacht dat hij dan functioneel te gebruiken is als theekastje. Dus theetjes erop, glaasjes erbij en een biscuitje in een trommel in de lade. Zeker mijn favoriet!

keukeninspiratie

Op de kinderkamer

Oké ik geef eerlijk toe dat de functie in deze een beetje hetzelfde is als op onze slaapkamer maar ook kindjes hebben een nachtkastje nodig. Jake en Jackie hebben eigenlijk nog helemaal geen nachtkastjes maar eigenlijk is het wel handig als ze een tafeltje of kastje zouden hebben waar een lampje op kan worden neergezet. Wanneer ze nu naar het toilet moeten s’nachts rennen ze snoeihard door de slaapkamer richting de lichtknop (want wees nou eerlijk, het is wel echt supereng in het donker). Zeker een goede optie dus!

nachtkastje kinderkamer

“Waar zijn mijn sleutels?”

Elke ochtend weer ben ik in alle hectiek op zoek naar mijn sleutels. Zowel die van ons huis als mijn autosleutels ben ik altijd kwijt. Echt heel vreemd want ik stop ze altijd op dezelfde plek maar toch liggen ze s’ochtends ineens ergens anders. Dit kastje is ideaal voor sleutels en bijvoorbeeld handschoenen. Zo kun je sneller de deur uit. Jim heeft echter veiligheidskunde gestudeerd dus jullie begrijpen al dat deze optie (die ook voor inbrekers wel aantrekkelijk is) het niet is geworden. Maar wees eerlijk: het past hier wel echt super goed!

kapstok
sleutels

Dat waren mijn 5 plekjes voor het Purewood kastje. Ik kon er nog veel meer uitkiezen maar dit waren toch wel mijn favoriet. Aangezien Jim echt een nachtkastje nodig heeft laat ik hem daar voorlopig staan maar ik sluit niet uit dat ik hem zo nu en dan niet even verplaats.