Steeds meer mensen hebben een bedrijf aan huis. Bijvoorbeeld een kapperszaak, dokterspraktijk, psychologenpraktijk, et cetera. Dit betekent dus ook dat je vrijwel dagelijks mensen over de vloer hebt. Dan is het niet alleen belangrijk dat je een aparte ingang hebt voor dit zakelijke verkeer, maar ook dat je de juiste faciliteiten biedt. Zo kun je ook denken aan het realiseren van een fietsenstalling. Zeker wanneer je dagelijks aardig wat mensen tegelijkertijd ontvangt. Maar waarom zijn fietsenrekken van belang? Welke interessante voordelen levert dit precies op?

Meer mensen zullen op de fiets komen

Een van de meest interessante voordelen is toch wel dat dit meer uitnodigt om op de fiets te komen. Dit in een samenleving waar we eigenlijk steeds minder zijn gaan bewegen. Zelfs voor korte stukken wordt al snel de auto gepakt. Wanneer jij toont dat de faciliteiten voor fietsers goed op orde zijn, zal men eerder geneigd zijn om toch die fiets te pakken. Zo draag je niet alleen een steentje bij aan hun gezondheid, maar ook aan het milieu.

Heb je ook medewerkers in dienst? Dan kan een fietsenrek er ook voor zorgen dat zij sneller de fiets pakken. Probeer dit ook te stimuleren door regelmatig te vertellen dat de fiets gemakkelijk hier neergezet kan worden. Alle kleine beetjes helpen.

fietsenrekken plaatsen

Minder overlast

Niet alle buurtbewoners zullen staan te springen als jij vertelt dat je een bedrijf aan huis wilt beginnen. Zeker niet als dit betekent dat heel veel mensen langs zullen komen. Het is immers altijd maar afwachten hoe zij zich gedragen in de buurt en hoe ze bijvoorbeeld omgaan met het verkeer en het plaatsen van hun fiets. Voordat je het weet staan de fietsen overal verspreid en zorgt dit voor extra overlast in de straat. Met fietsrekken kun je dit eenvoudig voorkomen. Zo stimuleer je je cliënten om hier gebruik van te maken en netjes met de buurt om te gaan.

Diefstal voorkomen

Fietsen worden nog al te vaak gestolen. Zeker in de Randstad. Daarom zijn er genoeg mensen die hun kostbare fiets niet meer zomaar overal durven te plaatsen. Dit maakt dus juist weer dat er minder gefietst wordt. Zonde, want met een fietsenstalling kun je juist extra veiligheid bieden en diefstal voorkomen. Zeker als deze stalling vlak bij het pand wordt geplaatst. Dan is hier altijd zicht op en is de kans op diefstal heel klein.

fietsenrek

Fietsrekken kopen, waar op letten?

Je bent overtuigd! Het wordt tijd om fietsrekken aan te schaffen. Maar waar let je dan op? Het aanbod is immers erg groot. Van totale fietsgarages tot een simpele stalling. Welke voor jou van toepassing is, is geheel afhankelijk van hoe je deze gaat gebruiken. Zet daarom voor jezelf op een rijtje hoeveel fietsers er altijd maximaal tegelijkertijd in het pand aanwezig zijn en hoeveel ruimte er buiten aanwezig is.