Wil jij je tuin een upgrade geven? Wil je een luxe tuin in één middag realiseren zonder dat je deze compleet op de schop moet nemen? Schaf dan simpelweg deze 3 artikelen aan;

Dutchtub Original

Wellicht heb je hem al eens voorbij zien komen bij één van de grootste interieur Instagrammers van Nederland? Jellina Detmar, neemt regelmatig een ontspannen bad in de iconische houtgestookte hottub van Weltevree: De Dutchtub Original. De Weltevree Dutchtub is een echte eye-catcher en geeft het ultieme gevoel van luxe in je eigen tuin. En in je tuin biedt dat perspectief tot een plons na een lange werkdag. De tub heeft ruimte voor vier personen, dus ook met vrienden samen biedt dat opties voor een klein feestje. En door zijn lichte gewicht is hij gemakkelijk te verplaatsen.

Zoals gezegd kun je hem heerlijk warm stoken, maar je kunt hem tijdens de zomer natuurlijk ook gebruiken om juist heerlijk in af te koelen. In dat geval warm je het water simpelweg niet op. De Dutchtub wordt op een bijzondere manier verwarmt. Goed om te weten: binnen ongeveer 2 uur heeft het bad een temperatuur van 38 graden. Je kunt dus een spontaan momentje voor jezelf inplannen omdat hij vrij snel opwarmt. Het water onderin de tub wordt naar binnen gezogen via de spiraal, hier wordt deze verwarmt door het vuur. Vervolgens stroomt het warme water bovenaan de tub weer in het bad en maakt het gebruik van de natuurlijke circulatie van water.

De Dutchtub is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Kies jij – net als Jellina – voor een opvallende oranje kleur? Of wil je de Dutchtub meer laten blenden in je tuin? Dan kies je voor een mooie Olijfgroen of Kiezelgrijs. De keuze is helemaal aan jou! Je kunt er ook handige accessoires bij bestellen zoals de K-LUMET fire-starter. Dit is een aanmaakblokje en aanmaakhout in één. Zo stook je de Dutchtub makkelijk warm. Naast de Dutchtub Original heeft Weltevree nog andere uitvoering, waaronder de Dutchtub Loveseat (voor romantische avondjes) of de Dutchtub Wood. Zie jij jezelf al een plons nemen in je eigen tuin?

weltevree dutchtub

Een luxe tafelbrander

Een andere musthave voor jouw luxe tuin is een tafelbrander. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt het daarom zo groot en luxe maken als je zelf wilt. Ik heb zelf een kleine Cosi brander op gas en een tafelhaardje die brandt op Bio Ethanol. Heb je een groot budget, dan kun je ook kiezen voor een tafel bij je loungeset met ingebouwde haard. Super gezellig en sfeervol. Ook kun je een tafelbrander zelf maken. Koop een blikje brandgel, ga aan de slag met wat siergrind en een mooie grote bak. Let natuurlijk wel even op de brandveiligheid!

Een buitenkeuken

Wat is nou luxer dan tijdens de warmere dagen heerlijk buiten te koken. Voorheen had je natuurlijk alleen een barbecue, maar tegenwoordig kun je een complete buitenkeuken kopen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een buitenkeuken zelf maken. Zo hebben wij een verrijdbare buitenkeuken gemaakt. We rijden hem eenvoudig onder de overkapping, maar kunnen hem ook verplaatsen naar een terras elders in onze tuin.