Een terras make-over in onze tuin? Ja, dat klinkt wellicht wat vroeg aangezien onze tuin pas net een paar maanden af is. Toch is het wel een soort mini make-over. We hadden een tamelijk groot terras gemaakt voor ons kleine bistrosetje. Ik wilde het daarom graag aanvullen met wat leuke Intratuin tuinmeubelen, leuke accessoires en een buitenkeuken! 

Een bezoekje aan Intratuin 

Ik ging dus volledig blanco naar de Intratuin in Rosmalen. Ik wilde iets van leuke meubelen voor het terras, maar wat dat precies moest zijn dat wist ik nog niet. We hadden natuurlijk al een bistro set. Deze kon ik vervangen of ik zocht juist naar aanvulling. 

Dat laatste is het geworden. Het laatste beetje zon in onze tuin valt namelijk aan de andere kant van het terras. Een klein hoekje zeg maar. Daar een complete tuinset neerzetten was dus niet echt een optie. Toch wil ik wel graag die laatste zonnestraaltjes meepakken. We hebben ook een bankje gemaakt bij de trampoline – waar de eerste zonnestralen van de dag schijnen – en ik merk dat we daar enorm vaak zitten. 

Een chillplekje 

Ik koos voor een mooi stalen bankje (om precies te zijn tuinbank Olle) en bijzettafeltje. Ideaal want je kunt deze altijd laten staan. Ik heb ook buitenkussentjes die je buiten kunt laten liggen, dus ik hoef niets te verplaatsen wanneer het wat minder weer is. Ik kan er heerlijk ‘s avonds zitten met Jim, drankje on the side op het tafeltje. Zie je het al voor je?! Het zwarte staal past perfect bij de meubels die we binnen in huis hebben staan. Ik voldoe dus helemaal aan de tuintrends van 2021 volgens Intratuin! 

tuinbankje

Leuke accessoires

Buiten het bankje en bijzettafeltje, nam ik nog veel meer mee naar huis (dat overkomt jullie zeker nooit?). Zo zag ik prachtige lantaarns op pootjes. Die nam ik er dus 2 mee. Ook zag ik Unique Living sierkussen Rana liggen. Ik heb ze gekocht voor op de loungeset onder de overkapping, maar op de één of andere manier wil ik ze graag in onze woonkamer hebben. Naast die accessoires koos ik ook een Kamado BBQ uit. 

buitenkeuken maken
buitenkeuken accessoires

Kamado BBQ 

Deze hadden we al heel lang op ons wensenlijstje staan. Buiten het feit dat je er echt heerlijk eten op kunt bereiden, is het natuurlijk ook enorm stijlvol voor je tuin. We bbq-en regelmatig, maar ook weer niet zo vaak dat we voor een echte “groot groen ei” gaan. We wilden een kleine en budgetvriendelijke variant. We kozen daarom voor de Intratuin barbecue Urban Chef Egg 2021 zwart D 37 H 51. Met het resthout dat we over hadden van het maken van onze overkapping, maakten we een buitenkeuken op wieltjes. Zo kan hij, wanneer we hem niet gebruiken, onder de overkapping gezet worden. Maar hij staat hier toch eigenlijk gewoon het gezelligste, niet?! 

terras make-over

Wat vinden jullie van mijn terras make-over?