Vroeger was het vrij eenvoudig: je zette de TV aan en je keek wat er op dat moment werd uitgezonden. Met een beetje pech was er weinig wat je boeit en was je de hele avond aan het zappen. Tegenwoordig heb je gelukkig ook streamingsdiensten. Hierdoor wordt de keuze een stuk groter. De vraag is alleen: welke streamingdiensten zijn de moeite waard? 

TV kijken

Laat ik voorop stellen dat er natuurlijk niets mis is met de televisieprogrammering van dit moment.  Juist doordat de concurrentie zo hoog is met de streamingsdiensten, mogen blijven alleen goedlopende programma’s op de buis. Ook zie je veel samenwerkingen tussen de netwerken en streamingsdiensten. Zo kun je vaak al afleveringen vooruit kijken. 

Providers

Internet en televisie providers spelen ook goed in op de markt. Zo kun je streamingsdiensten vaak goedkoper combineren met je huidige pakket. Een goede internetverbinding is overigens nog belangrijker geworden, want je wilt immers niet hoeven te wachten op die ene aflevering tot hij geladen is. Internet en TV vergelijken bij verschillende providers is dus geen overbodige luxe nadat ik je dadelijk meer inzichten heb gegeven over de verschillende streamingsdiensten in Nederland en degene die jij echt moet afnemen. 

streamingsdiensten

Netflix

Dé populairste streamingsdienst in Nederland is natuurlijk Netflix. Een avondje “netflixen” is dan ook niet voor niets een bekende uitspraak geworden. Het is een aanbod films, series, maar ook documentaires etc. uit allerlei landen.  Een populaire serie krijgt al snel Nederlandse ondertiteling en Engelse nasynchronisatie, waardoor buitenlandse series als Casa De Papel uitgroeien tot legendes. 
Pluspunten: ruim aanbod,  aparte profielen, persoonlijke aanbevelingen 
Prijs: vanaf €7,99 per maand

Videoland

Ben je gek op Nederlandse films en series, dan is Videoland echt een aanrader. Natuurlijk staan er ook buitenlandse films en series op, maar persoonlijk vind ik dat aanbod een stuk minder aantrekkelijk dan die van Netflix. Voor een Nederlandse romantische komedie ben je hier dus wel goed op je plek. Daarnaast biedt Videoland vooruitkijken voor sommige toffe Nederlandse programma’s, zoals De Verraders, Temptation Island etc.
Pluspunten: vooruitkijken, ruim aanbod Nederlandse films en series
Prijs: vanaf €4,99 per maand

Prime Video

Een streamingsdienst die ik sinds kort heb, maar echt positief door verrast ben is Prime Video. Er staan echt hele goede komedies op. Ook kun je er een aantal Nederlandse programma’s op vooruit kijken zoals Million Dollar Island.
Pluspunten: vooruitkijken, de prijs!
Prijs: €2,99 per maand

Disney+

Bij Disney denk je wellicht alleen aan kinderfilms (en wie houdt er niet van), maar Disney+ gaat verder dan dat. Je hebt ook fantastische films van Pixar en Marvel. Voor een goede heldenfilm ben je hier dus ook aan het juiste adres. Dat maakt Disney+ geschikt voor jong en oud. Lees ook eens mijn blog specifiek over Disney+
Pluspunten: Kwalitatief goed aanbod
Prijs: €8,99 per maand

Hbo max

De nieuwste streamingsdienst in Nederland is HBO max. Bij de lancering in Nederland kon je hem tijdelijk aanschaffen voor €1,99 per maand (en dan je leven lang). Dat was wel echt een goede aanbieding, want nu betaal je €5,99 per maand. Dikke tip overigens: op een jaarabonnement bespaar je meer dan 30%!
Pluspunten: Alle Harry Potter films
Prijs: €5,99 per maand