Toen wij vorig jaar onze tuin gingen aanpakken, kozen we voor kunstgras in plaats van echt gras. Een keuze die niet iedereen in het begin begreep, maar uiteindelijk snapt iedereen het! Kunstgras heeft namelijk zo enorm veel voordelen ten opzichte van echt gras. Tijd om dus 6 redenen te delen waarom jij zou moeten kiezen voor kunstgras! 

De redenen om te kiezen voor kunstgras 

Tegenwoordig is kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden. Daarnaast zijn er enorm veel mogelijkheden en heb je ook kunstgras voor ieder doel. Heb je bijvoorbeeld kinderen (dan is kunstgras sowieso aan te bevelen, want je zult geen groene grasvlekken meer vinden in hun broeken) dan kun je kiezen voor een kunstgras die extra kindvriendelijk is. Natuurlijk zijn er tal van redenen om te kiezen voor kunstgras, maar ik zet nu de belangrijkste 6 even voor je op een rijtje;

kunstgras-of-echt-gras
  1. Nooit meer het gras maaien

Hoewel de geur van pas gemaaid gras natuurlijk heerlijk is, kost het maaien van je grasveld ook best wel wat tijd. Vooral de randen verdienen extra aandacht. 

  1. Een goedkope keuze 

Deze zal je wellicht wat verbazen, maar het is echt een goedkope keuze. Natuurlijk is de investering even wat groter dan wanneer je zou kiezen voor echte graszoden, maar wanneer je je beseft dat kunstgras gemakkelijk 15 jaar meegaat en echt gras minder lang en vrij veel onderhoud (en dus ook water en middelen) nodig heeft, is dit uiteindelijk een goedkope en duurzame keuze! 

  1. Groen, groener, groenst 

Het gras is altijd groener aan de overkant. Nou, dat geldt niet meer wanneer jij kiest voor kunstgras. Wat de weersomstandigheden ook zijn, jouw gras zal altijd een mooie groene kleur hebben! Nu kunnen de buren dus zeggen dat het gras ergens anders altijd groener is, namelijk bij jou! 

  1. Eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk te leggen

Kunstgras is enorm gemakkelijk te leggen. Wanneer je zorgt dat de ondergrond juist is, hoef je alleen nog maar een stabiliserend doek neer te leggen, vervolgens rol je de kunstgrasmat uit en bevestig je hem met pinnen. Even opborstelen en je ligweide is klaar! 

kiezen voor kunstgras
  1. Geen modder en plassen 

Wanneer het met bakken uit de lucht valt, blijft jouw gazon toch redelijk “droog”. Er zullen namelijk geen plassen ontstaan doordat er allemaal kleine gaatjes in het kunstgras zitten, waardoor het water gemakkelijk wegloopt. Geen modderpoelen in jouw tuin dus! 

  1. Lekker badderen in de zomer 

Is het eindelijk lekker weer, dan wil je natuurlijk ook wel genieten van een zwembad in je tuin. Je zet deze waarschijnlijk niet voor een dagje neer, dus staat het bad een aantal weken op je grasveld. Bij een echt grasveld zul je zien dat het gras helemaal beschadigd is, wanneer je het zwembad weer weg haalt. Doordat het gras een tijd geen licht en geen zuurstof heeft gekregen is het wellicht helemaal geel uitgeslagen. Bij kunstgras is dit niet. Wanneer het wat plat is geworden, borstel je het gewoon weer even op.  

En ga jij kiezen voor kunstgras nu je dit hebt gelezen?!