We zitten op dit moment wereldwijd met zijn allen zoveel mogelijk thuis. Hierdoor kom je misschien ook toe aan allerlei klusjes in huis waar je nog niet eerder aan toe kwam. Wellicht heb je zelfs wel je interieur een metamorfose gegeven. De zomer staat voor de deur dus nu is de tuin aan de beurt voor een metamorfose. Om je alvast op weg te brengen deel ik in deze blog de 4 planten die absoluut niet mogen ontbreken in jouw tuin!

Planten in je tuin

Laat ik eerst even beginnen met een toelichting of dit nu wel zo verantwoord is op dit moment. Je moet immers zoveel mogelijk thuisblijven en funshoppen vermijden. Natuurlijk kun je tuinplanten kopen via het internet, maar wanneer je er voor kiest om naar een tuincentrum te gaan, maak dan een goed plan. Schrijf op een lijstje welke planten je wilt kopen. Ga naar een tuincentrum die groot is zodat je in één bezoek je complete wensenlijstje kunt kopen. Eurofleur is bijvoorbeeld met zijn 20.000 m2 verreweg het grootste tuincentrum van Midden-Nederland. Daar vind je gegarandeerd de volgende 4 tuinplanten:

Tuinplant 1: Hortensia

Als ik toch eens een mega grote tuin zou hebben. Dan zou ik een enorm grasveld willen met aan de zijkanten prachtige borders met hortensia’s. Witte om precies te zijn. Nou hoef je hier natuurlijk helemaal geen enorme tuin voor te hebben. Hortensia’s kun je natuurlijk ook in plantenbakken zetten want dan blijven ze compacter. Hortensia’s zijn er in allerlei kleuren. Hoewel ik liever voor wit kies vanwege de elegante uitstraling, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor mooie roze als echte eyecatchers. De bloemen kun je natuurlijk ook meteen gebruiken als boeket in huis!

hortensia

Tuinplant 2: Lavendel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij lavendel denk ik meteen aan Frankrijk en dus aan vakantie. Deze zomer zullen veel mensen vakantie vieren in eigen tuin. Dan moet je natuurlijk wel het vakantiegevoel naar je tuin brengen. Lavendel is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. De kleuren zullen prachtig staan in je tuin en de geur is natuurlijk fantastisch.

Tip: knip af en toe wat stengels lavendel van je struik en zet deze in een vaasje naast je bed. Goede nachtrust gegarandeerd!

planten

Tuinplant 3: Fruitboom

Elke tuin zou een fruitboom moeten hebben. Zelf hebben wij een rode bessen boom, een appelboom en een kersenboom. Alle 3 geven ze gelukkig ook nog eens fruit. Echt zo tof om appeltaarten en appelmoes te maken van je eigen appels. Hoewel veel mensen denken dat je een gigantische tuin nodig hebt voor fruitbomen, is dat zeker niet waar. Wij zijn het bewijs! Een kersenboom ziet er ook nog eens prachtig uit dus heb je ook meteen mooie groene aankleding in de tuin!

appelboom

Tuinplant 4: Vlinderstruik

Een tuin zonder beestjes is geen echte tuin! Vogels, bijen, kleine insecten en … vlinders natuurlijk! Wie wordt er nou niet vrolijk van een prachtige vlinder in jouw tuin. Je moet ze dan natuurlijk wel lokken want vlinders komen niet zo snel naar een compleet betegelde tuin. Zet een mooie vlinderstruik (Buddleja) in de tuin. Mochten de vlinders nou toch geen zin hebben om te komen, dan heb je er in ieder geval nog prachtige kleurrijke planten in je tuin aan overgehouden!

vlinderstruik

Fotocredits: @franciskasvakreverden @creijjtion @liefdevoorwit @rita.vdw