Zwarte elementen in huis zijn al een tijdje populair. Ook ik ben fan van zwart; het geeft namelijk een stoere en industriële uitstraling aan mijn interieur. Vaak wordt het vervangen van deurklinken vergeten bij het moderniseren van een woning, maar juist het monteren van een nieuwe zwarte deurklink maakt direct een groot verschil. In dit blog neem ik je mee in de wereld van zwart deurbeslag én laat je mijn favoriete modellen zien.

Simpelweg het vervangen van je oude deurklinken tilt je interieur direct naar een hoger niveau. Een zwarte deurklink staat hoog op mijn verlanglijst. Nu nog een keuze maken tussen de verschillende modellen…

zwart deurbeslag

1. Stoere zwarte deurklink met strakke vormen
De kleur zwart is van zichzelf al strak en modern. Een minimalistische deurklink versterkt dit gevoel alleen nog maar meer en heeft daarom mijn voorkeur. Dit model voldoet precies aan mijn eisen: het is een basic uitvoering die niet te veel aandacht trekt van mijn interieur maar er wel naadloos bij aansluit. Dat is precies hoe ik het graag zie!

zwarte deurklinken

2. Zwarte deurklink op schild
Op mijn bovenverdieping zitten nog oude grote deurklinken op de deur. Als ik die weghaal, blijven er lelijke schroefgaten zichtbaar. Hiervoor heb ik dé oplossing gevonden: zwarte deurklinken op een schild. Een schild is een vlakke montageplaat die heel handig is voor het afdekken van oude boorgaten van je vorige deurklink. Gemak dient de mens, toch? Door het schild heeft dit type deurklink een wat robuustere uitstraling, maar is daardoor ook weer stoerder.

deurbeslag

3. Zwarte deurklink met RVS accenten
Omdat zwart zo donker is, is het ook een optie om deurbeslag te kiezen met wat meer contrast erin. Zo is de combinatie van RVS en zwart erg mooi, en net zo eigentijds als helemaal zwart. Ook hierin heb je weer de keuze tussen klassieke en strakke modellen. Als je een jaren 30 huis hebt, is een vintage deurkruk mooi, maar bij mijn woonstijl past een neutralere vorm beter.

Al deze deurkrukken zijn prima te combineren met ander zwart deurbeslag in en om het huis. Zo zijn er ook zwarte deurgrepen en huisnummers te koop voor een voordeur. Hoe gaaf is dat dan? Dat ga ik even onthouden voor mijn volgende klus.

Pronken er bij jou al zwarte deurklinken op je binnendeuren? Probeer het uit en ik beloof je dat je het te gek zal vinden!