Nu de klok weer verzet is heb ik een hele toepasselijke vraag: Ik vraag me oprecht af hoeveel klokken jullie in huis hebben. Ik weet nog wel dat wij vroeger in vrijwel elke kamer een klok hadden toen ik bij mijn ouders woonde. Toen wij net gingen samenwonen hadden we er 1 in het hele huis. Dat is nu wel veranderd.

Een genant verhaal

We begonnen met de Riverdale klok in de woonkamer. Daar hangt nog wel een grappig verhaal aan want deze ging ik even ophalen in mijn eerste autootje namelijk een Fiat Ka. De vrouw van de winkel vroeg nog: Gaat hij zo mee? Waarop ik volmondig ja antwoorde. Stiekem zag ik ze al een beetje grinniken en wenken naar haar collega. Toen ik naar de auto liep bedacht ik me ineens waarom ze stiekem moest lachen. Ik kreeg die klok natuurlijk van zen lang zal ze leven niet mee. Ik opende de kofferbak en kwam al snel tot de conclusie dat de diameter van de klok gewoonweg te groot was voor de breedte van mijn kofferbak. Het was gelukkig mooi weer dus ik ging op de rand van de kofferbak zitten, belde Jim op en wachtte tot hij met zijn auto kwam om de klok mee te nemen. Ik durfde niet naar de ingang van de winkel te kijken want ik wist zeker dat de verkoopsters me gigantisch hard hebben uitgelachen.

Zwarte klok

Klokken

Mijn klokkenverzameling

Naast de Riverdale klok hebben we inmiddels ook een klok van By Boo. Dit is een tafelklok en deze zien jullie ook regelmatig op mijn Instagram want ik ben er nog steeds erg verliefd op! Daarnaast hebben we ook een klok van Zuiver op onze slaapkamer. Een prachtige klok maar ik kan niet wachten tot de batterij er van op is want ik kan haast niet slapen van het getik.

Tikloze klokken

Toen kwam ik de klokken van NeXtime Clocks tegen. Zij hebben ook tikloze klokken om het probleem van mijn slaapkamerklok te voorkomen. Ik koos een mooie zwarte uit met een houtkleurige wijzer. Deze past perfect bij ons interieur. Ondanks het feit dat er geen cijfers op staan (niet echt pedagogisch verantwoord) vond ik hem toch super leuk voor Jake zijn kamer. Hij is er dan ook erg blij mee.

Nexttime klokken

Klokkenverzameling

Stationsklok

O, en nu ik dit typ bedenk ik mezelf ook ineens dat we begonnen met een stationsklok in de keuken. Zo’n klok die uit de muur aan zo’n hanger hangt. We hadden hem de eerste dag dat we in het huis sliepen opgehangen en na nog geen week was ik hem al helemaal beu. Toen al veranderdrang hihi. Wat heeft Jim gevloekt op me. Er moesten namelijk best veel schroeven in die pasgestucte en geverfde muur. Toen heb ik snel de Don’t mess with the chef poster opgehangen. Niemand die er iets van ziet hihi.

Klok met spiegel

Waar je voorheen niet heel erg veel keuze had uit verschillende klokken kun je het nu zo gek niet verzinnen. De klok die ik mocht weggeven middels een winactie vind ik ook echt heel bijzonder. Hij valt op door het mooie vormenwerk aan de voorzijde maar ook nog eens omdat er een spiegel achter zit. Naast de praktische kant van een klok heeft deze klok ook meteen een eyecatcher effect.

Klok met spiegel

 

Hoeveel klokken hebben jullie in huis?
Bekijk ook eens mijn posterverzameling!