Kom jij het best tot rust in een redelijk groene omgeving? Er zijn maar weinig mensen die het prettig vinden als er in de tuin alleen stenen te zien zijn. Alleen hoe geef je nu een fris groen tintje aan de tuin. Belangrijk is dat je voor de juiste planten kiest. Het liefst kies je voor redelijk makkelijke planten die dus ook goed te onderhouden zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de kleur en uitstraling van de planten ook mooi vindt. Hieronder noemen we een aantal suggesties voor als jij op zoek bent naar mooie planten voor in de tuin. Met een frisse groene tint in de tuin, ziet je tuin er al snel compleet anders uit!

De Japanse hulst

Laten we beginnen bij de Japanse hulst. De Japanse hulst is een struik die altijd mooi groen blijft. De kleur is vrij helder, waardoor je echt een prachtig resultaat krijgt. Deze struik wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als vervanger voor de buxus. Dit omdat de buxus vaak wordt aangetast door de buxusmot. Terwijl het verschil tussen een struik van buxus en Japanse hulst soms nauwelijks zichtbaar is, zullen de motten de Japanse hulst niet aantasten. Zo weet je dus zeker dat je het hele jaar door een mooie haag in de tuin hebt.

groen bij je woning

Ook bamboe is erg geliefd

Nog een plantensoort dat erg geliefd is, is bamboe. Bamboeplanten hebben een zeer stevige stam met een unieke uitstraling. Bamboe doet het over het algemeen ontzettend goed in Nederland. Bamboe kan zich via de grond verspreiden. Belangrijk is dus wel om de plant op een plek te plaatsen waar de buren er geen last van zullen ondervinden.

Plaats hier en daar nog een aantal plantenbakken

Japanse hulst en bamboe zijn zeer geschikt om een haag mee te creëren. Wil je de tuin helemaal compleet maken? Dan kun je hier en daar nog wat plantenbakken in de tuin plaatsen, om hier nog planten in te plaatsen. Wil je ook ‘s winters een groene tuin, dan is het belangrijk om voor winterharde planten te kiezen. Bamboeplanten en Japanse hulst hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Als je ook planten in een plantenbak plaatst, is het wel belangrijk om na te gaan hoeveel onderhoud die planten nodig hebben. Verdiep je daarom goed in de planten die je koopt. Zo voorkom je dat het groen in je tuin binnen de kortste keren verdord zal zijn.