Ga je verhuizen? Of ben je gewoon helemaal klaar met je oude inrichting? Het interieur bepaalt voor een groot gedeelte de eerste indruk van een huis. Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Ik geef je 3 tips om van je interieur een regelrecht succes te maken!

Een goed begin is het halve werk

Een succesvol interieur samenstellen doe je niet zomaar, er komt veel bij kijken en mag daarom niet onderschat worden. Omdat er zeer veel mogelijkheden zijn is het verstandig het nodige voorwerk te doen. Doe inspiratie op via bijvoorbeeld woontijdschriften of Instagram. Alle dingen die je aanspreken kun je verzamelen of online opslaan om later te gebruiken bij het maken van een keuze.

Houd het persoonlijk

Om ervoor te zorgen dat je interieur zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk dat je er volledig achter staat. Houd daarom de basis neutraal, bijvoorbeeld wit en zwart als kleuren die de overhand hebben. Opvallende kleuren zijn voor een korte periode leuk, maar vooral erg trendgevoelig waardoor je binnen een korte periode weer toe bent aan iets anders. Deze ‘neutrale basis’ kan aangevuld worden met wat populaire accessoires. In je
interieur mogen uiteraard dingen met een emotionele waarde niet ontbreken, denk hierbij aan een oud tafeltje van je oma die je helemaal hebt opgeknapt of foto’s van dierbaren. Door deze persoonlijke tinten is de kans groter dat je langer kan genieten van je interieur!

Kies voor stijl

In een stijlvol interieur mag raamdecoratie uiteraard niet ontbreken. Vouwgordijnen zijn bijzonder sfeervol, verduisterend en door de extra voering bezit het geluiddempende eigenschappen. Horizontale jaloezieën zijn tijdloos en zeer populair, deze raambekleding past perfect binnen een modern of industrieel interieur. Deze zijn onder andere te verkrijgen in hout, PVC en aluminium.

Veel succes met het inrichten, met deze tips komt dat vast goed!

Fotocredit onderste foto: @madeleineshouse72