Ik durf bijna te zeggen dat ruim 80% van alle huishoudens in Nederland persoonlijke foto’s in zijn of haar interieur heeft als het percentage niet al hoger ligt. Ikzelf heb ook een aantal foto’s in huis. Maar is het nu eigenlijk een Go of een No-Go? Ik zocht het uit.

Foto’s in je interieur

Niets maakt een interieur persoonlijker dan foto’s van bijvoorbeeld je gezin. Toch zie je in de meest befaamde interieurs geen persoonlijke foto’s terug. Betekent dit dat foto’s in je interieur ouderwets zijn en niet meer van deze tijd? Zeker niet! Het gaat om de manier van stijlen en de manier hoe je de foto’s presenteert. Een grote foto in een lijst (net als vroeger) kan zeker prima staan als je hem maar laat blenden in je interieur. Zelf ben ik bijvoorbeeld erg fan van zwart-wit foto’s. Zo vallen ze een stuk minder op en gaan ze op in het interieur.

Fotoverwerking

Buiten het feit dat je foto’s kunt laten blenden in je interieur is er tegenwoordig zo veel mogelijk met je foto’s. Zo kun je kiezen voor het laten drukken van foto’s in polaroid uitstraling, welke je vervolgens op een speelse manier kunt ophangen in je huis. Je foto op hout maken is ook een optie. Of kies bijvoorbeeld voor een foto op plexiglas. Zo kwam ik laatst ook een nieuwe optie tegen: een foto op een schoolplaat. Ik vond het weer eens wat anders dus hij hangt inmiddels in mijn interieur:

foto schoolplaat

De manier van stijlen

Je kunt je foto´s ook op verschillende manieren stijlen. Door juist groots uit te pakken en een vergroting van je foto te gebruiken maak je er een echte eyecatcher van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist wat kleinere foto´s te gebruiken welke je bijvoorbeeld met washi tape aan de muur plakt. Ook kun je een draad spannen waaraan je allerlei kleine foto´s ophangt. Het handige van het gebruik van kleinere foto´s, is dat je de foto´s zo nu en dan eens kunt vervangen door andere. 

donker interieur
@huizedop
wit interieur
@jan10aa

Conclusie

Dus nu de conclusie: Zijn foto’s een Go of een No-Go? Zeker een Go wanneer je ze op de juiste manier toepast en stijlt. Daarbij blijf ik ook gewoon zeggen: maak vooral je eigen stijltje in huis. Een showroom hebben in huis is leuk maar je moet je er vooral thuis voelen. 

En ben je toch niet zo van foto’s in je interieur, dan heeft Fotocadeau.nl gelukkig ook nog vele andere producten.