Zoals jullie allemaal wel weten ben ik echt een liefhebber van zwart. Ik kon dan ook niet anders dan een binnenkijker maken van het prachtige monochroom interieur van Manieke.

Monochroom interieur

Vrijwel alles in het interieur van Manieke is zwart of wit. Dit zorgt voor een enorm mooi contrast. Zelf zou ik ook wel een monochroom interieur willen maar stiekem heb je al snel veel kleur in je huis. Het mooiste aan het interieur van Manieke vind ik haar zwarte keuken en haar inloopkast. Deze laatste maakte ze van het oude CV-hok. Het bewijst maar weer dat je van elk huis een prachtig interieur kunt maken. Lees snel hieronder de antwoorden van Manieke op verschillende vragen.

Even voorstellen

Ik ben Manieke Versluis, 30 jaar, en na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben als leerkracht van groep 3, heb ik 4 jaar geleden de switch gemaakt naar het ondernemerschap. Ik heb een eigen salon aan huis, Mukha, waar ik klanten voorzie van mooie wimpers. Daarnaast word ik een paar uur per week ingehuurd door een webshopbedrijf voor mannenkleding waar ik de fotografie verzorg.
Sinds een tijdje ben ik, samen met mijn vriend Leroy en onze 2 honden, trotse eigenaar van ons nieuwe huis en daar kan ik helemaal los gaan met mijn hobby: foto’s maken van het interieur.

Woon je op dit moment in jouw droomhuis?

Toen wij op 24 jarige leeftijd gingen samenwonen kochten wij een leuke patio woning in Harderwijk. Na 5 jaar begon het toch te kriebelen om groter te gaan wonen. De wens voor een salon aan huis en een grotere tuin kregen we niet meer uit ons hoofd. De zoektocht in Harderwijk hield snel op, groter wonen in Harderwijk was voor ons niet betaalbaar. We belanden in Lelystad, waar ook vrienden van ons wonen. In augustus vorig jaar kregen we de sleutel van een 18 jaar oude 2 onder 1 kapper gelegen bij het water. De woning kon wel een opknapbeurt gebruiken! We sloopten alles er uit en begonnen helemaal from scratch. Zo verbouwden we, samen met onze beste vriend Jeffrey, de garage om tot salon, kozen we voor een black on black keuken, maakte we boven van het ketelhok een inloopkast en ontwierpen & verbouwden we de badkamer zelf. Na 8 maanden klussen was eindelijk ons droomhuis klaar. We wonen er inmiddels alweer 7 maanden en dat is echt genieten!

Badkamer inrichten

Monochroom badkamer

Zwart witte badkamer

Monochroom badkamer

Inloopkast maken

Inloopkast

Zwarte keuken

Zwarte keuken

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Wij moesten een paar maanden wachten op de sleutel van ons nieuwe huis. Dat gaf ons mooi de tijd om alles goed voor te bereiden. Uren lang zaten we samen met Jeffrey aan tafel om te brainstormen. We tekende wat af en hebben heel wat gegoogled en gepint op Pinterest. De leidraad werd zwart, vanuit daar dachten we verder. Met goed in ons achterhoofd dat het, ondanks het vele zwart, ook warmte moest uitstralen. Vanwege mijn toen nog parttime baan bij Lijn M in Loods 5 kwam ik dagelijks in aanmerking met de nieuwste trends. 2 dagen in de week bevond ik mij in de interieurwereld. Dat heeft een grote bijdrage geleverd aan ons interieur. Toen we de sleutel kregen lagen zo goed als plannen klaar om uitgewerkt te worden.

Wat vind je typerend voor je interieur?

Onze liefde voor zwart is geen geheim, wij staan binnen onze contacten bekend als de mensen die van zwart houden. Niet alleen met betrekking tot ons interieur, ook onze kleding is bijna altijd zwart. Als mensen aan ons denken, denken ze aan zwart. En dat is ook wel de leidraad in ons interieur. We wilden niet 1 muurtje of 1 ruimte zwart, nee door het gehele huis valt op dat zwart overal weer terugkomt. Alles matcht daardoor met elkaar. Zo vonden we het belangrijk dat beide hallen in huis de ruimtes met elkaar zouden verbinden en werd zelfs het washok achter de salon aangepakt.

Washok inrichten

Washok

Monochroom interieur

Hal

Wat zijn jouw interieur wensen nog op dit moment?

Nu de gehele binnenkant van het huis af is, willen wij heel graag de buitenkant van het huis en de voor- en achtertuin aanpakken. Deze winter gaan we brainstormen en hopelijk kunnen we dan volgend jaar een begin maken. De tuin moet een verlengde van het huis worden, strak maar door gebruik te maken van bepaade materialen en planten ook een gezellige plek om te zitten.

Hoe omschrijf je jouw stijl het beste?

We hebben een heel strak maar toch sfeervol interieur. Onze basis zou je kunnen omschrijven als modern-design-minimalistisch, maar we proberen door middel van bepaalde eye-catchers toch een warm en sfeervol huis te creëren. Zo hebben we voor een groene bank gekozen, staan er meerdere grote planten in het huis en kozen we voor een houten ronde tafel. Deze items zorgen er voor dat, ondanks het strakke interieur, je toch een huiselijk gevoel krijgt.

Warmte plant tafel

Monochroom interieur

Warmte bank plant

Woonkamer

Wat is je allerlaatste aankoop geweest voor je monochroom interieur?

Dat zijn 2 Hollywood Regency beelden, een bruine en zwarte panter, die ik heb gekocht via marktplaas. Paar maanden geleden zag ik ze voor het eerst voorbij komen op de instagram pagina van @bestwelhip Ik was meteen verliefd, zo’n dier moest ik ook in huis hebben! Ik schrok echter wel van de prijs. Vanaf toen was ik dagelijks op marktplaats te vinden in de hoop dat er iemand een beeld zou verkopen voor minder. Poosje terug was het raak, een vrouw was overleden en ik denk niet dat de familie door had dat het voor zoveel geld op dit moment over de toonbank gaat. Ik heb er namelijk nauwelijks iets voor betaald. En nog mooier, gewoon hier in Lelystad! Paar dagen later heb ik ze weer gecontact met de vraag of ze er heel heel toevallig nog eentje hadden staan en ja hoor, een kleinere zwarte panter hadden ze ook nog. Nou wat een geluk! Ik ben er heel blij mee. Wij houden niet zo van accesoires maar dit past perfect in ons interieur. Leuk dat vintage en design dan samen gaan!

Hollywood Regency beeld 2

Hollywood Regency beeld 1

Heb je favoriete woonwinkels of merken?

Ik ben een groot fan van het deense merk Bitz. Prachtig servies van aardewerk, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik ben natuurlijk helemaal verliefd op de zwarte items. Mooie mokken, borden, schaaltjes in verschillende vormen. Inmiddels heb ik al heel wat bij elkaar gespaard en kan ik wel zeggen dat de keukenlades goed gevuld zijn met het servies van Bitz.
Ook vind ik de producten van Zone Denmark erg aantrekkelijk. Vooral de bad- en toiletartikelen passen qua design precies in ons interieur. En ja ook die natuurlijk weer in het zwart.
Beide producten worden verkocht bij Loods 5. Dat brengt mij ook gelijk bij een woonwinkel die ik erg leuk vind om door heen te wandelen. Ook al koop je er niets, het is heerlijk om er inspiratie op te doen. Veel van onze spullen hebben wij gekocht bij Loods 5 in de tijd dat ik er zelf nog werkte.

Bitz

Zone Denmark

Heb je nog leuke tips? Zoals woonwinkels of hele mooie gebouwen.

Ik vind het zelf altijd erg leuk om ergens lekker te gaan lunchen waar het restaurant er qua inrichting ook aantrekkelijk uit ziet. Het is bijna een hobby om de leukste hotspots te vinden. Zo ben ik groot fan van:
@hoteljakarta.ams
@barbotaniqueamsterdam
@metropolitainamsterdam
@thestreetfoodclub in Utrecht

Welke interieurs op Instagram zijn favoriet bij jou?

Vanwege onze gedeelde liefde voor zwart ben ik dol op @nichba_design en @cottds Bij Nichba vind je zwarte minimalistische design items en bij Cindy krijg je een mix tussen interieur en fashion waar ik mij helemaal in kan vinden.

Wil je meer van het monochroom interieur van Manieke zien? Volg haar dan op Instagram: @manieke
Houd je meer van kleur? Dan moet je het interieur van Bojoura eens bekijken.