Hoewel een hondenmandje vaak prima past in een knus interieur, kan een hondenslaapplaats soms ook helemaal uit de toon vallen. Je viervoeter heeft natuurlijk zijn eigen plekje nodig waar hij tot rust kan komen, maar misschien kijk je liever niet tegen een bench of standaard hondenmand aan. Hoe kun je de hondenslaapplaats integreren in je interieur?

Hondenmand of bench?

Voor je gaat kijken hoe je een hondenslaapplaats kunt vinden of maken die past bij je interieur, is het goed om eerst te bedenken of je op zoek bent naar een hondenmand of een hondenbench. Een hondenmand neemt in de regel minder ruimte in. Het ‘voordeel’ van een bench is dat je je hond er tijdelijk even in kunt zetten. Handig wanneer je bezoek krijgt of als je hond de neiging heeft om je sofa te ruïneren of de veren uit je sierkussens te trekken, wanneer je even weg bent. Een bench kan je dan een hoop geld besparen. Je hoeft bij het inboedelverzekering vergelijken bijvoorbeeld niet voor een verzekering te kiezen die schade door huisdieren ook vergoedt. Al is het wel belangrijk het gedrag op te lossen in plaats van dit vastzetten een oplossing wordt. 

Inbouwslaapplaats

Een hondenslaapplaats laten inbouwen is misschien een dure optie, maar het is wel één van de beste manieren om de hondenmand- of bench te integreren in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hondenhuisje onder de trap? Veel huizen hebben hier opslagruimte. Haal deze ruimte leeg en plaats er een comfortabel hondenkussen. Als het een inloopkast betreft, kun je de kast omtoveren tot een mooi kamertje voor de hond. Plaats een hondenluikje in de deur en voilà! Je hond heeft zijn eigen rustige plekje in huis. Je kunt ook een meubel kopen waar een hondenmand in geïntegreerd is, zoals een bijzettafeltje. Er zijn ook sofa’s op de markt die ruimte hebben voor de hond onderaan de armleuning. Je kunt deze meubels zelf maken of je kunt ze kopen. Bedenk wel dat deze designmeubelen vaak een stevig prijskaartje hebben.

Zelf een hondenslaapplaats maken

Misschien ben jij heel erg handig en zie je het wel zitten om zelf een hondenslaapplaats te maken. Dit is natuurlijk ook goed mogelijk. Maak een luxe hondenfort van hout of tover een oud dressoir om tot een fijn plekje voor je viervoeter. Ook een vintage valies kun je gebruiken als hondenmand. Open de koffer, zet de deksel vast, zodat de koffer niet dicht kan klappen en plaats een zacht kussen in de valies. Je hond zal er gek op zijn! Heb je een klein hondje? Dan is het maken van een hondenmand een heel gemakkelijk. Zo kun je een oude lade of een autoband pimpen en gebruiken als hondenmand of je kunt een rotanmand op zijn kant leggen.