Mijn interieur is zowel industrieel als modern. Zeker nu ik steeds meer aan het “ontspullen” ben, merk ik dat hij een moderne sfeer krijgt. Goed om tussentijds eens te kijken naar de basis van mijn interieur. Past onze vloer bijvoorbeeld nog wel bij een modern interieur?

Modern interieur

Oké, deze vraag komt niet helemaal uit het niets. Wij wonen inmiddels al ruim 7 jaar in onze nieuwbouwwoning in Waalwijk. Inmiddels hebben we bijna alles al vervangen door iets nieuws. Simpelweg omdat we gewoon nog een beetje zoekende waren naar wat nu echt bij ons paste en waar wij ons in thuis voelen. De vloer op onze benedenverdieping is nog in perfecte staat maar eigenlijk ben ik er een beetje op uitgekeken. Daarom ben ik me aan het oriënteren voor een nieuwe vloer. Ik neem daarom 3 opties met je door die perfect passen in een modern interieur en die ik ga overwegen!

modern interieur

PVC Vloer

De situatie op dit moment is dat we een (nog in perfecte staat) pvc vloer hebben. Hoewel ik de “print” een beetje te druk vind en ik juist voor een egale vloer wil gaan is hij eigenlijk nog te goed om te vervangen. Het was ook niet een hele goedkope vloer dus dat weerhoud me wel een beetje om hem te vervangen. Daarbij hebben pvcvloeren ook echt veel voordelen. Toen we hem kochten zei de verkoper: “je kunt er zelfs in snijden met messen”. Ik ben soms nogal onhandig dus dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Met het proefstuk en een steakmes ging ik aan de slag. En inderdaad: de vloer is zo enorm bully proof dat ik hem zelfs niet eens kapot krijg. Hij is ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk. Inmiddels hebben we op de bovenverdieping daarom ook voor een pvc vloer gekozen. Wellicht kunnen we beneden daarom een andere print pvc vloer leggen. Het materiaal is namelijk echt een aanrader!

Gietvloer

Ja, bij wie staat hij tegenwoordig niet op een wensenlijstje: de Gietvloer. Bij mij ook heel hoog hoor, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik na enkele vrijblijvende offerteaanvragen ik iets minder enthousiast ben geworden. Een gietvloer is namelijk heel erg duur. Wanneer ik een nieuw huis zou krijgen zou ik zeker te weten voor een gietvloer kiezen, maar zoals ik al zei is deze vloer eigenlijk nog niet aan vervanging toe en dan is het toch wel erg zonde van de investering. Een gietvloer past wel echt perfect in een modern interieur. Hij is strak, stoer en heeft een wat “koelere” uitstraling. Mocht je deze blog lezen en nog zo’n 6000 euro over hebben zonder bestemming… stuur me dan even een berichtje voor mijn rekeningnummer hihi.

gietvloer

Marmoleum

Op de VT Wonen en Design Beurs van 2019 kwamen Jim en ik ook een andere variant tegen van een gietvloer: de Marmoleum vloer. Het is natuurlijk geen gietvloer maar een soort “zeil” maar het kan er echt uitzien als een gietvloer. Wij waren erg verliefd op de Marmoleum collectie van VT wonen. Een stuk goedkoper dan een echte gietvloer. Toch twijfelen we nog enorm. Zoals ik al schreef is de kwaliteit van een pvc vloer echt heel hoog en ik vraag me oprecht af of een marmoleum vloer dezelfde sterkte heeft.

marmoleum vloer

Waar heb jij de beste ervaring mee? Laat het me weten!
Ook benieuwd welke vloer bij een Urban Jungle interieur past?

Fotocredits: @homefreak.nl @yvonne_kwakkel @jeanettevanluyck