Gelukkig hebben we het “normale” leven weer zo goed als opgepakt. De afgelopen jaren waren natuurlijk best wel hectisch en het zorgde ervoor dat we ons flink moesten aanpassen aan de nieuwe situatie. We mochten (of eigenlijk moesten) massaal thuiswerken. Hoewel iedereen in het begin nog provisorisch aan de keukentafel begon te werken, hebben we ons – toen we in de gaten hadden dat het toch wel iets langer ging duren – toch maar verdiept in het creëren van een goede thuiswerkplek. Nu inmiddels het thuiswerken niet meer verplicht is en zelfs vele werkgevers weer eisen dat we op locatie komen werken, blijven we met onze thuiswerkplek zitten. Wat kun je hiermee precies doen? 

Thuiswerkplek

Natuurlijk ziet waarschijnlijk ook jouw werkgever de voordelen van het thuiswerken. Ook de overheid stimuleert het. Niet alleen vanwege de pandemie, maar ook vanwege milieuoogpunt (minder files, minder woon-werkverkeer etc.) en andere praktische zaken. Het is daarom zeker niet aangeraden om je thuiswerkplek op te heffen. Wellicht mag je parttime thuiswerken. Daarnaast biedt het ook nog eens een mooie plek voor studerende kinderen (mocht je die toevallig hebben) of wanneer je zelf even op de pc of laptop moet voor bijvoorbeeld jullie administratie. 

Ombouwen van je thuiswerkplek 

Wellicht was je thuiswerkplek eerst vooral gericht op het werk van je werkgever, maar je kunt hem natuurlijk ook aanpassen naar je persoonlijke behoeften. Vroeger was het een luxe om een thuiswerkplek te hebben, maar aangezien je hem nu toch hebt, kan ook jij hiervan profiteren op een andere manier. Zorg dat je persoonlijke administratie bijvoorbeeld dicht in de buurt is. Stal je mappen uit in een kast of op een wandplank, zodat je hier eenvoudig toegang tot hebt. Die ene rekening kun je dan binnen no-time netjes opbergen. Ook andere bankzaken regel je inmiddels professioneel op je thuiswerkplek. Dit zorgt voor orde en rust (zowel in je woning als in je hoofd). 

thuiswerkplek nu weer kantoor

Klaar voor de toekomst 

Natuurlijk hopen we het niet, maar het zou zomaar kunnen dat we ineens weer fulltime thuis moeten werken. Zorg er daarom voor dat je thuiswerkplek klaar voor gebruik is, mocht het weer zover zijn. Mocht je hem tot die tijd echt niet gebruiken, maak er dan een fijn plek van om je even terug te trekken. Lees er op je gemak s’ochtends de nieuwsberichten op Nu.nl of maak er je fotoboeken van de vakantie.