Zo nu en dan zet ik een bijzondere, opvallende of gewoon toffe shop in the spotlights. Ik kwam laatst in contact met Annemiek Melis die samen met haar man Strackk op heeft gericht. Een bedrijf die zeker de aandacht verdient om even in de spotlights te staan. Annemiek vertelt het verhaal achter het bedrijf, ik neem je mee door het assortiment en natuurlijk deel ik ook mijn eigen Strackk wandplank

Het verhaal achter Strackk

“Voor ons nieuwe woonhuis waren Joep (mijn man) en ik op zoek naar een stijlvolle zwevende plank met flink draagvermogen. We kwamen erachter dat die niet bestond. Joep is creatief en doortastend; hij heeft er zelf maar een ontwikkeld. Omdat we zoveel enthousiaste reacties uit onze vriendenkring kregen, raakten wij ervan overtuigd dat er meer mensen op zoek zijn naar zo’n strakke plank. Joep veroverde een plekje op de Designbeurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan en vol adrenaline hebben we daar samen de eerste modellen gepresenteerd onder het merk Strackk. Door de positieve reacties van interieurarchitecten en- stylisten, hoogleraren techniek en vormgeving en toekenning van de WBSO-subsidie voor technische innovaties, voelden we ons gesterkt en is Joep de plank op de markt gaan brengen. 

Strackk bij mij in huis 

Nu we gingen verhuizen, wist ik dat de woonkamer echt een andere look ging krijgen. We namen weliswaar al onze meubels mee, maar de sfeer zou anders worden. In het vorige huis hadden we de bank middenin de woonkamer staan. Echt het centrepiece dus. In het nieuwe huis is dit gedeelte van het huis een stuk smaller en dus moesten we de bank tegen de muur plaatsen. Een schilderij er boven hangen en klaar? Nee, dat vond ik echt te saai. Ik wilde graag een soort plank achter de bank waar ik dan allerlei mooie woonaccessoires op kan zetten. 

sterke wandplank

De Strackk wandplank is 29,5 cm breed. Daar kan ik dus genoeg op plaatsen (de meeste wandplanken hebben enkel plaats voor wat schilderijen). Ik denk dat ik regelmatig ga afwisselen met wat er op de plank staat. Hij kan tot 250 kg dragen (niet normaal toch!?) dus gelukkig hoef ik niet echt te kijken naar het gewicht van de woonaccessoires die ik er op kwijt wil. Planten, schilderijen, souvenirs of gewoon mooie decoratie items… alles is mogelijk. Ook niet geheel onbelangrijk: hij is gemaakt van 75% gerecycled aluminium. Het bedrijf is dus helemaal van deze tijd en je bent super verantwoord bezig om een Strackk wandplank aan te schaffen. 

Het ophangen 

Het ophangen van de Strackk wandplank is echt super eenvoudig! Bij je bestelling zit namelijk een kartonnen profiel, een waterpasje en een simpele handleiding. Je houd heel eenvoudig het kartonnen profiel tegen de muur. Je kunt het meegeleverde waterpasje dan in het kartonnen profiel klikken, zodat je zeker weet dat jouw wandplank straks waterpas hangt. Wanneer je ziet dat je het kartonnen profiel waterpas houdt en op de juiste positie, teken je eenvoudig de boorgaatjes op de muur. Vervolgens boor je de gaten, zet je de meegeleverde pluggen in de gaten en schroef je de wandplank vervolgens vast. De schroeven dek je eenvoudig af door de magneetstrip. Klaar om de plank vol te zetten met allerlei leuks! 

wandplank
Aftekenen op de muur
strackk wandplank
Vastschroeven aan de muur
wandplanken
Magneetstrip om de schroeven te verbergen

De verschillende soorten

Naast de “standaard” wandplank (waarbij de naam dus echt onderdoet aan de kwaliteit en het uiterlijk, als je het mij vraagt), hebben ze nog meer soorten wandplanken in het assortiment. Zo kun je ook kiezen voor een wandplank met verlichting. De LED-strip is dimbaar en je kunt hem eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Ook kun je kiezen voor een wandkapstok. Het ziet er hetzelfde uit als de Strackk wandplanken (kun je dus mooi combineren), maar deze heeft aan de voorkant een gleuf waar je kleerhangers aan kunt hangen. 

Ten slotte ook nog een persoonlijke favoriet van mij: de room divider. Dit zijn eigenlijk meerdere wandplanken boven elkaar die verbonden zijn door metalen koorden. Hiermee kun je dus een ruimte gemakkelijk afsluiten zonder dat het echt helemaal gesloten is. Er zijn meerdere opties mogelijk zodat je hem helemaal naar wens kunt maken.

 Alle producten zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en je kunt kiezen uit standaard maten of je kunt je product op maat laten maken. Kortom: neem even een kijkje op hun website www.strackk.com om alle mogelijkheden te bekijken!