Benieuwd waarom jij zou moeten kiezen voor plissé gordijnen? Lees dan vooral even alle voordelen en bekijk de meest inspirerende foto’s in deze blog. Zelf heb ik ze niet maar ik zal ze voor de toekomst zeker in overweging nemen!  

Raamdecoratie kiezen

Ik schreef al eens eerder een blog over verschillende soorten raamdecoratie. Zelf heb ik nu een paar maanden houten jaloezieën. Daar ben ik echt super tevreden over. Daarvoor heb ik ook nog inbetween vouwgordijnen en inbetween gordijnen gehad. En laat ik ook de normale overgordijnen niet vergeten. Mijn ouders hadden vroeger altijd duo rolgordijnen en hebben ook nog een tijd vitrage gehad. Genoeg ervaring dus met verschillende soorten raamdecoratie. Toch heb ik 1 populair type raamdecoratie nog niet gehad: plisse gordijnen. Ik vond het daarom hoog tijd om me daarin eens te verdiepen en kwam er achter dat er stiekem heel veel voordelen zijn aan dit type raamdecoratie.

plisse gordijnen

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn helemaal trendy en je ziet ze dan ook steeds vaker terug in allerlei woonmagazines. Dat is ook niet vreemd want deze hebben echt enorm veel voordelen. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar al blijft mijn persoonlijke favoriet toch zeker wel de witte. Ze zorgen voor een fris uiterlijk en passen bij elk interieurtype. Je kunt plissé gordijnen van boven naar beneden laten zakken maar je kunt er ook voor kiezen het hele gordijn te laten zakken waardoor de onderkant juist afgeschermd is. Ideaal bijvoorbeeld als je wel privacy wilt maar toch ook nog wel wat zonnestraaltjes naar binnen wilt laten komen.  En daarnaast is het natuurlijk super leuk om daar wat mee te spelen als je interieurfoto’s voor Instagram wilt maken.

Alle voordelen op een rijtje

Stiekem heb ik hierboven al een aantal voordelen van plissé gordijnen benoemd. Ze passen in veel interieurstijlen en door het systeem kun je zelf de lichtinval bepalen en mocht je volledige verduistering zoeken dan kun je ook kiezen voor de verduisterende variant. Daarnaast kun je kiezen voor enkele plissé gordijnen of voor dubbele plissé gordijnen. Deze laatste hebben een honingraad structuur en daardoor een isolerende werking. Zo bespaar je ook meteen op je energiekosten. Nog een groot voordeel ten opzichte van andere raamdecoratie is dat, wanneer je kiest voor een smartfitsysteem, deze eenvoudig zijn toe te passen op kiepkantelramen. Dit is bijvoorbeeld met houten jaloezieën al lastiger.

Wil je inspiratie op doen voor bij jou thuis? Bekijk dan vooral de volgende inspirerende foto’s eens:

plisse
raamdecoratie
gordijnen
plisse gordijnen

Fotocredits: @wilmaboksebeld @nvdben @thuis.op.23