Ik merk dat ik steeds vaker verschillende printen combineer met elkaar.  Streepjes met stippen en ga zo maar door.  Zeker in de woonkamer en kinderkamers zie ik het vaak pas achteraf op foto’s dat het soms een wirwar van printen is.  Maar kan je eigenlijk wel oneindig printen combineren of is dat een No go!? 

Verschillende printen combineren

Zoals ik al zei heb ik zelf soms best veel verschillende printen bij elkaar.  Achteraf gezien op foto’s denk ik soms weleens: is het niet te druk? Sommige mensen zullen het wellicht wel vinden maar wanneer je kijkt bij de grootste interieur accounts op instagram, in woonbladen en naar tv programma’s dan zie je dat dit vaker gedaan wordt en het dus prima kan.  Doordat ik de verschillende printen wel in dezelfde kleur hou (zwart en wit), blijft het toch een beetje rustig en creëer je geen chaos.  Ik gebruik zwart en wit maar je kunt ook in andere kleuren werken zolang het maar in je kleurenrange valt van je interieur.  

Mijn nieuwe plaid

Een perfect voorbeeld van het combineren van verschillende prints kan ik laten zien met mijn nieuw plaid van Ook in het Paars. Dit is een webshop vol kussens, spreien, dekens en plaids die je vast en zeker wel eens voorbij hebt zien komen bij je favoriete accounts op instagram! 

printen combineren

Ik koos voor een plaid met zebra’s erop.  Het is de: Plaid lamswol Zebra, grijs zwart van Klippan. Het handige van dit plaid is dat hij aan de ene kant zwart is met lichtgrijze zebra’s en aan de andere zijde lichtgrijs met zwarte zebra’s. Zo kun je afwisselen en spelen met verschillende printen. Bekijk ook eens de andere Klippan plaids.

zebra plaid

Perfecte voorbeelden

Andere voorbeelden van hoe je printen perfect kunt combineren deel ik hieronder met je: 

prints combineren
printen in je interieur
printen combineren
printen interieur

Fotocredits: @furnlovers @harrison_nate_and_me @interior_boho @dutchguy84

Heb je ook de volgende blogs al gelezen?
Creëer sfeer met LED strips
Een gashaard kopen heeft vele voordelen!