Al een langere tijd stond hij op mijn wishlist maar inmiddels heb ik er een! Ik heb het over een echte Van Tjalle en Jasper lamp.

Van Tjalle en Jasper

Het merk is opgericht door de twee industrieel ontwerpers Tjalle en Jasper. Al op jonge leeftijd vrienden en toen ze als een team meededen aan een ontwerpwedstrijd kwam het idee om samen te gaan werken. Het toffe van Van Tjalle en Jasper is dat je echt design in huis haalt maar dat het toch voor iedereen betaalbaar is.

Ik denk dat Van Tjalle en Jasper de meeste bekendheid hebben door hun kenmerkende Spot. Ik kan me ook herinneren dat dit het cadeautje was op de VT Wonen & Design beurs een aantal jaar geleden voor abonnees. Toch hebben ze een veel uitgebreider assortiment dan alleen lampen. Ook maken ze wandspiegels, kandelaars en wandplanken.

tjalle en jasper lamp
van tjalle en jasper lamp

Blij gemaakt worden met een dooie mus

Wat ik ook echt een super tof product uit hun assortiment vind is de “Dooie mus“. Dat is een ketting met daaraan (hoe kan het ook anders) een dooie mus. Hij zit in een geniale verpakking: namelijk een met de hand gebouwen doodkistje. Ik vind het echt geniaal bedacht dat je dan echt iemand “blij kunt maken met een dooie mus”.

Bouwpakket

Wat ik misschien nog wel het allerleukste vond aan de Van Tjalle en Jasper lamp was de verrassing toen het pakketje binnenkwam. Het is namelijk een bouwpakket. Met een super goede uitleg die er bij zit is het echt een fluitje van een cent maar stiekem nog wel een karweitje om alle delen in elkaar te schuiven. Eenmaal in elkaar was ik er meteen verliefd op. Hij is eenvoudig maar toch ook echt een eyecatcher tegelijkertijd. Door de houten delen geeft het s’avonds een enorm leuk effect op de muren als de lamp aanstaat.

Ook bij een aantal andere Instagrammers shinen Van Tjalle en Jasper lampen. Ik heb er enkele voor je op een rijtje gezet:

tafellamp
lamp
van tjalle en jasper lamp

Fotocredits: @studiobrenstijl @huizemus @monterieur