Wellicht hadden jullie het een tijdje geleden al voorbij zien komen maar ik ben dus member van de Bij Lien club. Dat wil zeggen dat ik een aantal keer een leuk nieuw product opgestuurd krijg van Bij Lien. Afgelopen week ontving ik het eerste product. Ik hou van verassingen dus super spannend om te zien wat er op de deurmat lag toen ik thuis kwam. Ik maakte er in ieder geval een dromenvanger mee!

Leren handdoekring

Officieel is het een leren handdoekring. Maar je kunt hem ook voor veel andere toffe dingen gebruiken. Zo zag ik dat een andere member er kinderpetjes aan hing. Super leuk idee! Ik heb al zwarte leren plankdragers van Bij Lien op Jackie’s kamer dus ik twijfelde eerst of ik daar niet een leuk plekje voor de handdoekdrager had.

DIY

Aangezien ik eigenlijk al voorzien was in handdoekenhangers en ik niet zo slim was om op het idee van de petjes te komen (dat was namelijk ook echt leuk geweest voor Jake’s kamer) bedacht ik er een DIY mee te doen. Een leren hanger en een ring… dat bracht me al snel bij een idee voor de tuin. Ik ging er een hanger van maken.

dromenvanger maken

Benodigdheden

Natuurlijk had ik de basis al: een stevige constructie van een ring met een stoer leren label waar hij aan wordt opgehangen. Nu alleen de decoratie nog. Ik ging in mijn lunchpauze even snel naar de budgetwinkel l’action (zoals ik hem altijd noem) en kocht er wat leuke hangertjes zoals veertjes, bedeltjes en natuurlijk wat touw. Zelf had ik nog dik sisal touw wat ik er ook voor ging gebruiken. Ik heb inmiddels ook een voorraad kralen waar ik vast en zeker nog meer leuke dingen mee kan maken.

dromenvanger diy

Knopen maar

Nu was het een kwestie van touwtjes vast knopen. Dit deed ik heel eenvoudig door stukken touw af te knippen en deze dubbel vast te pakken. Het dichte gedeelte (de lus) houd je dan aan de voorkant van de ring. Je trekt de twee uiteindes door de lus en zo zitten je touwen vast. Je kunt hieronder een voorbeeld zien. De decoratie her en der vastknopen en wat enkele touwtjes wit geverfd door wat witte verf aan mijn vingers te doen en de touwtjes simpelweg door mijn vingers te trekken.

dromenvanger knopen

Dromenvanger

Ondanks dat ik mijn dromenvanger op Jackie’s kamer wel veel mooier vind ben ik best tevreden over het resultaat. Een simpele DIY die je in een half uurtje hebt gemaakt. Zeker doordat ik de basis al kant er klaar had. Ik heb hem opgehangen in mijn tuintje. Hieronder het resultaat:

dromenvanger

dromenvanger

Bekijk ook eens mijn andere DIY projecten!