Een mooie tuin heeft een zekere basis nodig. Het begint bij een mooi gazon, een gezellig terras en hier en daar wat gezellige plantjes. Met persoonlijke extraatjes, zoals een metalen vogel, kun je jouw tuin helemaal afmaken. Dit zijn vijf ideeën om je tuin helemaal af te maken.

Metalen dieren

Geef je tuin een speelse sfeer met metalen dieren in een bloemperkje of onder een boom. Een metal animal is makkelijk online te vinden of te koop in van die gezellige hebbedingetjeswinkels. Een makkelijke manier om een gezellige sfeer aan je tuin te geven. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vogels, zoals mussen, zwaluwen en ijsvogels. Daarnaast zijn er ook gewoon leuke cortenstaal honden en katten. Voor ieder wat wils dus.

tuindecoratie metalen dier

Een water-ornament

Breng een bezoekje aan het tuincentrum en ga eens op zoek naar een mooi waterornament. Je moet dan wel de mogelijkheid hebben om deze van water te voorzien. Een waterornament kan dienst doen als een echte eyecatcher bij jou in de tuin en bovendien kan het geluid van stromend water echt ontzettend ontspannend werken.  Denk aan watervallen, waterschalen, fonteinen en vijverbakken.

tuindecoratie waterornament

Een vijver

Als je een waterornament niet genoeg vindt, kun je er ook voor kiezen om ergens in de tuin een vijver te graven. Hier kun je bijvoorbeeld vissen in laten zwemmen en het kan tevens dienst doen als een plek waar kikkers en andere amfibieën zich kunnen huisvesten. Zorg dat je een goed zuiveringssysteem hebt voor het water en dat de ondergrond echt goed waterdicht is, zodat het water niet in de bodem verdwijnt. Laat je goed informeren over water- en bodemkwaliteit als je echt van plan bent om ook wat vissen in je vijver te laten zwemmen. Je wilt immers niet dat ze allemaal binnen een week het loodje leggen.

tuindecoratie vijver

Een hangmat

Haal het echte vakantiegevoel naar boven in de tuin met een lekkere hangmat. Als je wat bomen hebt staan kun je deze gemakkelijk opspannen, maar als je tuin wat kaler is, kun je een hangmat op staanders overal neerzetten waar je wilt. Pas wel op dat je een dergelijke hangmat niet te lang op hetzelfde plekje op het gazon laat staan, dan krijg je kale plekken.

Een voetbalveldje

Als je kinderen hebt die dol zijn op voetbal en bovendien de gelukkige eigenaar bent van een groot gazon, koop dan twee kleine doeltjes en zoek op internet naar verf voor je gazon, zodat je ergens in een hoekje van het gazon een klein voetbalveldje kunt creëren. Wedden dat alle kinderen uit de buurt niet meer weg te slaan zijn uit jouw tuin. Wat ga jij toevoegen aan je tuin?

Lees ook eens;
Met deze 5 tips kun je langer genieten van jouw loungeset in de tuin
De ultieme ontspanning: Een hangmat met standaard
Hoe creëer je het hele jaar door een gezellige veranda?
Alles wat je moet weten voor het aanleggen van tuinpaden