De lente staat voor de deur en dan sta je misschien wel voor de keuze om een nieuwe loungeset te kopen of het is tijd om je huidige loungeset goed te onderhouden. Onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in topconditie blijft. Een wicker loungeset is makkelijk te onderhouden, maar ander type materiaal loungeset vraagt iets meer onderhoud.

Met deze vijf handige tips heb je weinig onderhoud nodig aan je loungeset en langer plezier van je tuinmeubels;

  1. Gebruik in de zomer een goede beschermhoes
  2. Plaats de loungeset niet in een donkere hoek zonder zonlicht
  3. Reinig de loungeset twee keer per jaar met milde zeep en water
  4. Kies voor een loungeset met duurzame materialen
  5. Was de kussenhoezen twee keer per jaar

Gebruik een goede beschermhoes

Een beschermhoes beschermt in de zomer tegen alle weersomstandigheden en verlengt de levensduur van je loungeset of andere tuinmeubels. Een goede beschermhoes is waterdicht en zorgt voor directe bescherming tegen regen en wind.

Plaats de loungeset in het zonlicht

De loungeset staat altijd buiten en wordt vochtig in de nacht. Daarom is het belangrijk dat een loungeset overdag goed kan drogen. Het is belangrijk dat de loungeset op een plek staat waar overdag de zon aanwezig is. Hierdoor voorkom je vochtige plekken en uiteindelijk schimmels in de tuinmeubelen.

loungeset in de tuin onderhoud

Reinig de loungeset

Als in maart of april de eerste zonnestralen naar buiten komen, dan is het tijd om de loungeset weer naar te buiten te halen. Het is raadzaam om de loungeset direct schoon te maken, zodat deze zomerklaar je tuin in gaat. Dit kun je gemakkelijk doen met een doek, water en milde zeep. De meeste materialen kun je hiermee snel en eenvoudig schoonmaken.

Kies voor duurzame materialen

Haal je de loungeset weer naar buiten, maar wil je voor de zomer toch een nieuwe loungeset kopen? Kies dan voor een loungeset met duurzame materialen, zoals een All Weather loungeset. All Weather kent vele voordelen en is daarmee een duurzame investering voor jouw tuin.

wicker loungeset in de tuin

Kussenhoezen wassen

Wat veel mensen niet weten is dat veel kussens een kussenhoes bevat, welke afritsbaar is. Je kunt de hoezen wassen en daarmee houd je je loungeset schoon en ben jij klaar voor de zomer. De kussens met een zichtbare knoop in het kussen hebben geen kussenhoes. Deze kussens kun je niet wassen.

Lees ook eens;
Hoe creëer je het hele jaar door een gezellige veranda?
Tuindecoratie: 5x leuke extra’s in je tuin
De ultieme ontspanning: Een hangmat met standaard