Hij stond inmiddels al vijf jaar op mijn lijstje en ik mag sinds een paar weekjes zeggen dat ik hem eindelijk heb! Je trouwjurk inlijsten? Ik liet het doen! 

Trouwjurk inlijsten

Toen ik 5 jaar geleden trouwde had ik een trouwblog. Nouja, eigenlijk meer in de voorbereiding er naar. Ik vond het leuk om alle mogelijkheden te bekijken om zo tot onze perfecte dag te komen. Zo kwam ik destijds dus ook veel manieren tegen om je trouwjurk te bwaren of gebruiken na de grote dag. In het water ermee springen en een shoot doen leek me wel heel erg leuk maar aangezien ik de jurk van mijn ouders had gekregen vond ik dat toch ook wel erg ondankbaar. Een andere optie is natuurlijk de jurk op een paspop in huis te zetten. Niet echt mijn ding want ik denk dat alleen maar aan de stof die het ding gaat vangen. Natuurlijk zag ik op Pinterest ook ingelijste trouwjurken tegen. Je trouwjurk inlijsten, dat was echt iets voor mij wist ik toen al!

5 jaar later

Ik moet er wel meteen bij zeggen dat het geen goedkope optie is maar wees nou eerlijk, een trouwjurk zelf kost ook een flinke smak geld dus deze kosten moet je dan maar onder je bruiloftbegroting zetten. Toch duurde het bij mij uiteindelijk 5 jaar voordat ik de stap heb genomen. Ik wilde simpelweg een professionele partij die in mijn jurk zou knippen (want dat moet om hem in een lijst te kunnen proppen). Daarnaast was ik eigenlijk op zoek naar iets met zwart. Een grote zwarte lijst bijvoorbeeld. Toen ik laatst in contact kwam met Kunstspiegel.nl wist ik dat ik daar mijn trouwjurk wilde laten inlijsten. Ze hebben het vaker gedaan dus ze weten waar ze mee bezig zijn. Daarnaast was ik op slag verliefd op de zwarte lijst met zwarte achtergrond.

Slaapkamer

Ondanks het feit dat het de mooiste dag uit mijn leven is, hoef ik de trouwjurk niet pontificaal in onze woonkamer te hebben. We kozen er daarom voor de trouwjurk in lijst op onze slaapkamer neer te zetten. Onze slaapkamer heeft veel underlayment waardoor het zwarte van de lijst en achtergrond direct opvallen.

Het proces

Tja, een trouwjurk inlijsten doe je niet dagelijks. Zoals ik al zei wilde ik een professionele partij die dat voor mij gingen doen. Kunstspiegel.nl haalde de trouwjurk op (omdat ik op dat moment vrij weinig thuis was deden ze dit zelfs op mijn werk) waarna ze er mee aan de slag gingen. Ik kreeg een mail met daarin de afmeting die mijn lijst ging worden. Ze kijken namelijk ook naar de grootte van de jurk wanneer ze hem gaan inlijsten. Een aantal dagen later werd ik ook nog eens door hen gebeld. Doordat mijn jurk vrij veel thule bevatte aan de achterkant moest er flink in geknipt worden om hem passend te maken. Ze belden met de vraag of ik dit goed vond. Ik vertrouwde op hun kunde dus uiteraard gaf ik een Go. Vervolgens werd ik weer benaderd voor een afspraak voor het leveren van de jurk in lijst. En voor je het weet had ik eindelijk mijn jurk ingelijst in huis. Had ik dit al maar veel eerder gedaan!
trouwjurk inlijsten

Het resultaat

Ik ben echt enorm blij me het resultaat. Ze hebben de jurk vakkundig ingelijst en de lijst is ook echt een eyecatcher geworden in de slaapkamer. Ik baal dat ik dit niet eerder heb laten doen maar ach Rome is ook niet in een dag gebouwd. Toen ik de foto op Instagram deelde kreeg ik onwijs veel reacties, waarvoor dank. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ook als je jurk al 20 jaar op zolder ligt hihi!
Trouwjurk inlijsten
Bekijk ook de rest van onze slaapkamer eens.