Het is niet de grootste interieurklus in huis, maar daarmee niet de minst leuke: je toilet stylen. Hoewel we er gemiddeld 1,5 uur per week doorbrengen, vergeten heel wat mensen het kleinste kamertje te stylen. Heb jij ook nog niet zo’n sfeervol toilet? Tijd om je toilet te gaan stylen!

Tips voor de inrichting en styling van je toilet

De toiletruimte is over het algemeen vaak kil en saai. Hoewel er tegenwoordig enorm veel mogelijk is op het gebied van betegeling, brengen ze over het algemeen niet echt sfeer toe aan het toilet. Toch kun je het kleinste kamertje heel eenvoudig sfeervol maken, zowel met een klein als met een groot budget.

Betegeling

Heb je een groter budget tot je beschikking en wil je de toiletruimte grondig aanpakken? Dan kun je al wel proberen wat sfeer te creëren met de betegeling. Kies voor een mooi en afwijkend tegelpatroon zoals visgraat of maak er een echte eyecatcher van door te kiezen voor hexagon tegels.

Wist je dat je jouw toiletruimte optisch groter laat lijken wanneer je afwijkende vloer en wandtegels kiest. Hierdoor krijg je meer contrast!

toilet makeover

Aankleding

De materialen in een toiletruimte zijn vaak strak en hard. Om extra sfeer toe te voegen heb je daarom textiel nodig. Naast een gezellig gastendoekje naast het fonteintje, kun je ook textiel toevoegen in je toilet door middel van een toiletmat. Heb je geen hangtoilet? Geen probleem er zijn ook toiletmatten speciaal voor een staand toilet.

Zet vervolgens wat leuke decoratie of een mooie (luchtzuiverende) plant neer in het nisje dat ontstaan is door je ingebouwde reservoir. Heb je niet zo’n nisje? Dan hang je gezellig wat wanddecoratie op! Vergeet ook niet een mooie spiegel op te hangen!

Let op: kies eerder voor minder en groot dan voor veel en klein. Dit kan je toilet optisch kleiner maken en geeft een rommelig beeld.

Licht

Nu je het kleine kamertje zo gezellig hebt ingericht, is het tijd om ook naar je licht te kijken. Veel toiletruimtes hebben geen natuurlijke lichtinval. De keuze voor je kunstlicht is daarom extra belangrijk. Ga niet voor een saaie plafonnière, maar kies voor een lamp die gezien mag worden. Wil je een stijlvol toilet? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor mooie inbouwspots. Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor een lichtbron met een warme tint. Te wit licht kan je toilet namelijk weer killer maken.

Geurstokjes

Je hebt het waarschijnlijk niet eens in de gaten, maar geur kan ook invloed hebben op de sfeer die een ruimte heeft. Nou weet iedereen dat het toilet meestal niet de ruimte is waar het heerlijk ruikt. Deze vieze geurtjes wil je natuurlijk maskeren. Ga nou vooral niet aan de slag met goedkope wc verfrissers. Deze geuren ruiken helemaal niet lekker en geven juist de “sfeer” van een goedkoop toilet. Investeer in kwaliteit. Zelf ben ik helemaal fan van deze geurstokjes van Scento. Ze gaan echt enorm lang mee en geven echt een heerlijke geur aan jouw toiletruimte!

Ga jij aan de slag met deze tips?