Gelukkig zijn planten sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit onze huizen. Het was een tijdje oubollig, maar tegenwoordig is het vreemd als je geen Urban Jungle in huis hebt. Planten die je zeker in huis moet hebben zijn luchtzuiverende planten. Ik deel in deze blog de voordelen en laat ook meteen mijn nieuwe aanwinst van Jngl.nl zien! 

Luchtzuiverende planten

De naam laat het al een beetje zien, maar luchtzuiverende planten zuiveren de lucht. Buiten het feit dat ze er fantastisch uitzien, heb je dus ook een schonere en frissere lucht in huis. Win-win zou ik zeggen! Onze huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Goed natuurlijk voor het milieu, maar iets minder voor de luchtkwaliteit bij jou in huis. De lucht is vaak droog en veroorzaakt allerlei problemen. Huidproblemen, hoofdpijn, slaapproblemen en ga zo maar door. Je kunt dit dus eenvoudig verhelpen door een aantal planten toe te voegen aan je interieur. Simpel toch?!

luchtzuiverende planten

Hoe werkt een luchtzuiverende plant

Misschien wel leuk om uit te leggen hoe luchtzuiverende planten nu eigenlijk werken. Heel eenvoudig: de plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht via haar bladeren. Overdag zet de plant CO2 om in zuurstof. Sommige luchtzuiverende planten kunnen zelfs vervelende geurtjes neutraliseren! 

Welke planten? 

Er zijn een flink aantal planten waarvan het wetenschappelijk is bewezen dat deze een luchtzuiverende werking hebben. Ik ga ze niet allemaal opsommen, maar hier een aantal die je wellicht wel kent:

  • Yucca (palmlelie)
  • Lepelplant 
  • Drakenboom
  • Ananasplant

Mijn nieuwe aanwinst 

Natuurlijk zou ik ook mijn nieuwe aanwinst van Jngl.nl delen. Dit is de Ficus Benghalensis Audrey. Sterk luchtreinigend en ook nog eens een plaatje in huis! Perfect voor mij: hij is gemakkelijk in onderhoud.  Hij kan tot wel 30 meter hoog worden. Gelukkig niet in mijn woonkamer natuurlijk! Leuk om te weten trouwens: Jngl.nl plant voor elk gekochte plant, een boom terug. Ze streven er naar om de wereld een beetje groener te maken. Iets wat ik volledig steun! 

ficus

Met de code: Homefreak krijg je in heel 2020 10% korting op je eerste bestelling bij Jngl.nl