Regelmatig deel ik met jullie een review van mij op een product dat in of rond huis kunt gebruiken. Ook in dit artikel deel ik de voor- en nadelen van zo’n product.  Ik ging namelijk i.s.m. Rvg Media, aan de slag met de Kärcher Electric Wiping Mop EWM 2. Dit is een elektrische dweil op accu. Precies dat wat ik nodig had. 

Kärcher Electric Wiping Mop EWM 2

Voor mijn dertigste verjaardag kreeg ik een steelstofzuiger op accu. Een schot in de roos als je het mij vraagt! Stofzuigen doe ik sindsdien met alle liefde, maar dweilen blijft nog een dingetje.  Ik houd echter wel van een schone vloer in huis. Gelukkig is daar tegenwoordig het fenomeen: een elektrische dweil op accu.  Hoewel Kärcher ook 2-in-1 vloerreinigers heeft (die zowel stofzuigen als dweilen tegelijkertijd), koos ik toch voor een variant die alleen dweilt. Simpelweg omdat ik meerdere keren per dag de stofzuiger erbij pak.  

karcher elektrische dweil

Mijn eerste indruk is zeer positief. Hij doet volledig wat je mag verwachten van een dergelijk apparaat en ik ben zelfs nog positiever dan ik van te voren hoopte. Je pakt hem er gemakkelijk bij en dit zorgt er zelfs voor dat ik vaker ga dweilen.  

De voordelen;

  • Je vloer wordt 20% schoner dan met een dweil
  • Ik vind hem licht in gewicht (uiteraard niet vergelijken met een gewone dweil)
  • Hij is heel gemakkelijk in gebruik en door de draaibare kop, draai je hem makkelijk in allerlei hoekjes. Ook kan hij gemakkelijk onder stoelen en kasten worden gebruikt.
  • Geen ge-emmer (sta even stil bij deze fantastische woordgrap) meer met emmers vol water. 
  • Je gebruikt minder water,  wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu! 
  • Je pakt hem er snel bij doordat hij snoerloos is. Ook voor een enkel vies vlekje op de grond dus
  • Je kunt nooit te nat dweilen. Blijkbaar deed ik dat wel.  De vloer is nu binnen enkele minuten al droog
  • Makkelijk weg te zetten door de handige standaard
dweilen elektrisch
karcher dweil
karcher electric wiping mop

Inimini nadeel is dat de accu ongeveer 20 minuten mee gaat.  Dat lijkt lang, maar wanneer ik ons huis volledig wil doen (225m2) moet ik wel wat doorwerken. Opladen duurt ongeveer 4 uur, dus dat doe je niet even tussendoor. Ook ben ik het gewend om lekker hard te duwen met een dweil. Dat lukt met de Kärcher Electric Wiping Mop EWM 2 niet,  omdat hij door de roterende roller dan naar voren schiet.  Je kunt dan beter de roller een aantal seconde op dezelfde plek houden.  Door de wrijving gaan hardnekkige vlekken dan ook weg. Dat is dus niet echt een nadeel te noemen,  maar is gewoon even wennen en jezelf een andere manier aanleren. 

karcher electric wiping mop ewm 2

Update: Hoe schoon is het nou echt?

Inmiddels heb ik hem alweer een tijdje. Ik ontving in mijn omgeving, op mijn blog en instagram veel vragen over hoe schoon het nu daadwerkelijk wordt. Hoe zit het namelijk met het vieze water? Waar blijft dit. Hieronder heb ik enkele foto ‘s toegevoegd om te kunnen laten zien hoe het werkt. Het vuile water wordt namelijk opgevangen in een bakje. Je gebruikt dus continue schoon water van de watertank. Zo dweil je continue met “een schone emmer “. Veel schoner dan wanneer je een normale dweil met dweilemmer gebruikt. De rollers kunnen eenvoudig gewassen worden. En het bakje met vieze water kun je simpelweg legen na je dweilbeurt.

karcher elektrische dweil
elektrische dweil

Kortom: ik kan de Kärcher Electric Wiping Mop EWM 2 echt aanbevelen! Je krijgt er geen spijt van! 

Lees ook: 
Onkruid verwijderen met de Kärcher Weed Remover
Mijn ervaring met de Karcher heggenschaar