Een tijd geleden testte ik de Kärcher Weed Remover. Een handige tool waarmee je in een handomdraai onkruid verwijderd. Ook dit keer ga ik weer een tool testen van Kärcher in samenwerking met RVG Media. Om precies te zijn de Kärcher GSH 18-20. Deze Kärcher Heggenschaar zou ideaal moeten zijn voor het snoeien van struiken of heggen. Tijd om mijn eerlijke mening met jullie te delen. 

Kärcher Heggenschaar

Toen we eind 2020 verhuisden naar een nieuw huis, kregen we daarbij ook een voortuin (in ons vorige huis hadden we die niet). In deze voortuin staan twee prachtige moerbeibomen, ligt er grind op de grond en is de tuin afgeheind met een heg. Toen we de sleutel kregen van ons huis, staken de takken alle kanten op. Natuurlijk wilden we ons paleisje direct zo representatief mogelijk maken en dat doe je uiteraard het snelste door aan de voorkant te beginnen. Dat is immers toch je visitekaartje. Om de heg te snoeien gebruikte ik de Kärcher GSH 18-20. Dit is een kleinere heggenschaar van Kärcher die perfect geschikt zou moeten zijn voor dit karwei. 

Mijn ervaring 

Allereerst zal ik even beginnen met mijn mening zo op het eerste gezicht. Het is een compacte tool die je eenvoudig kunt opbergen. Dat vind ik persoonlijk ook altijd een voordeel. Dat de heggenschaar zo compact is, laat ook meteen zien dat hij gemakkelijk in gebruik is. Je kunt hem eenvoudig vast houden en is niet al te zwaar. 

Het snoeien 

Al heeft het apparaat nog zoveel voordelen, ik heb hem natuurlijk voor één doel: hij moet goed snoeien. En dat deed hij perfect! Hij ging moeiteloos door wat dikkere takken van mijn heg heen. Over het algemeen was de heg al binnen één handbeweging kaarsrecht, maar uiteraard ga je erna nog her en der wat perfectioneren. Kijk wel van te voren even welke heg je hebt en of deze heggenschaar ervoor geschikt is. Ik kan me voorstellen als je een heg hebt met enorm dikke takken, dat je beter een grotere heggenschaar kunt kiezen. 

Tijdens het gebruik vond ik het heel fijn om te zien op een LCD scherm hoe lang ik nog met de accu kon doen. Voor dit klusje had ik ruim genoeg aan de accu, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je een grotere klus hebt, je wel wilt weten tot hoever je de klus kunt afmaken. Wat ook handig is aan de accu: hij kan worden gebruikt in alle andere 18 V Kärcher accuplatformapparaten.

Voor
Na

Even alle voor- en nadelen op een rijtje: 

Voordelen: 

  • Gemak van een accu 
  • Accu geeft duidelijk aan hoeveel procent nog beschikbaar
  • Gaat gemakkelijk door takken heen
  • Geeft een strak resultaat
  • Met handige lemmet voor graskanten
  • Handig vast te houden

Nadelen:

  • Voor langere klussen toch wat zwaarder (voor mij in ieder geval) 
  • Voor een enorm grote klus is de grotere heggenschaar van Kärcher geschikter

Zoals je kunt zien zijn er meer voor- dan nadelen. Daarbij hadden we het klusje snel geklaard. Ideaal dus om “even tussendoor” te doen. Ik zou daarom deze Kärcher Heggenschaar zeker aanbevelen.