Als echte natuurliefhebber is er natuurlijk niets leukers dan genieten van je eigen tuin of dakterras. Een pergola kan je tuin nog mooier maken dan die al is. Een pergola op maat is een decoratieve toevoeging die ook nog eens functioneel is. Met onze maatwerk aluminium pergola’s wordt er gekeken naar jouw wensen en wat past bij jouw tuin. De pergola’s van Zonz Sunsails duurzaam en betaalbaar. Combineer de pergola met een bijpassend schaduwdoek om zo nog meer van het buitenleven te genieten.

Wat is de functie van een pergola?

Een pergola is een constructie van palen die je bijvoorbeeld als uitbouw aan je huis of schuur kunt bevestigen. Bij Zonz Sunsails zijn deze palen gemaakt van aluminium. Aluminium is een materiaal wat een stoere en robuuste uitstraling heeft, en vrijwel in elk type tuin past. Het materiaal is tijdloos, doordat je met aluminium geen last hebt van roesten of verkleuren. Met een pergola kun je op een leuke manier verbinding vormen tussen de verschillende delen van de tuin. Doordat de pergola geen steunmuur nodig heeft, kun je deze overal plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat het ook meer diepte aan je tuin geeft, waardoor zelfs een kleine tuin ineens groter lijkt. 

Door de pergola op maat is perfect te combineren met een schaduwdoek. Hierdoor kun je kiezen voor de juiste hoeveelheid zonwering, doordat je het zonnescherm gemakkelijk in en uit kunt vouwen. Hierdoor kun je een schaduwterras creëren en zelfs een overkapping. Zo’n overkapping doek zorgt ervoor dat je tijdens de hete zomers niet verbrand of verblind wordt door de zon. Zonz Sunsails heeft een ruime keuze voor alle weersomstandigheden. Er zijn zelfs winddoeken en waterdichte doeken, zodat je ook met minder weer nog van je tuin kunt genieten. Bekijk voor meer informatie of om inspiratie op te doen alle andere soorten pergola schaduwdoeken.

Wat zijn de voordelen van onze pergola op maat?

  •     De pergola is gemakkelijk zelf te plaatsen; je ontvangt, nadat je de pergola zelf samengesteld hebt, de palen en balken compleet met hoekverbindingen. Je koppelt alles makkelijk aan elkaar. Na het bevestigen heb je er geen omkijken meer naar, het aluminium materiaal heeft geen verder onderhoud nodig.  
  •     Een pergola op maat laat je tuin groter lijken. In de keuze voor het design kun je kiezen voor een vrijstaand model of een aanbouwframe. Met het losse frame kun je een dakterras overdekken of een loungehoek. Bij een los frame krijg je 4 staanders meegeleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de pergola op maat aan je huis, schuur of schutting te bevestigen. In dit geval kies je voor een frame met 2 staanders. In beide gevallen zorgt het ervoor dat je tuin meer diepte krijgt. Hierdoor krijg je zelfs in een kleine tuin of de voortuin de illusie dat de tuin groter lijkt. 
  •     Een pergola is geschikt voor klimplanten. Een aluminium pergola is op zichzelf al een mooi aanzien, maar met wat begroeiing breng je gemakkelijk meer groen in je tuin.  De beste klimmers voor je pergola zijn de Blauweregen, de Clematis of de druif. Nadat deze planten zich langs de palen omhoog hebben gewerkt krijg je ook nog eens wat extra schaduw in de zomer. 
Pergola op maat

Heb je een vergunning nodig voor een pergola?

Natuurlijk wil je niet voor problemen komen te staan tijdens het plaatsen. Daarom is het met een pergola op maat goed om te weten wat wel en niet mag. In de meeste gevallen is voor een pergola geen vergunning nodig, mits deze niet hoger is dan 2,5 meter. Ook een aanbouw aan je huis of muur is tot die hoogte dus toegestaan zonder vergunning. Wanneer je pergola wel hoger is dan die 2,5 meter, dan heb je omgevingsvergunning nodig voordat je begint. Op de website van ZonZ Sunsails hebben we een tabel staan waarin de maten vermeld worden voor de pergola op maat. Je kunt de tabel vinden op deze pagina.