Verlengsnoeren, wie houdt er niet van? Dit zijn van die producten die eigenlijk elk gezin wel in huis heeft en als het even kan een paar varianten. Niet alleen tijdens het klussen kan een verlengsnoer van pas komen, maar ook op andere plekken in huis. Om een goed beeld te geven van de veelzijdigheid van dit ideale product, hebben we een lijstje gemaakt van alle ruimtes waar je een verlengsnoer goed kunt gebruiken. Zo kun jij er alvast een paar in je mandje gooien, de volgende keer dat je bij de bouwmarkt staat of online aan het shoppen bent.

In je thuiskantoor

Een logische plek in huis waar je veel stroom nodig hebt is je thuiskantoor. Je hebt waarschijnlijk een computer of laptop staan en wellicht zelfs een tweede scherm. Vervolgens komt er nog een router of wifi-versterker bijstaan en heb je ook een plek nodig om je telefoon op te laden. Het is echt heel vervelend als je in deze ruimte stroomvoorzieningen tekortkomt, dus zorg dat je hier een flinke stopcontactdoos in de vorm van een verlengsnoer hebt liggen. Zo valt niet ineens je laptop uit tijdens een videobelletje.

verlengsnoer

Achter het tv-meubel

Achter het tv-meubel komen we eigenlijk altijd stopcontacten tekort en dat is niet zo gek. Natuurlijk heeft je tv stroom nodig, maar je hebt waarschijnlijk ook nog een aparte box voor je televisieabonnement. Daarnaast komt wellicht ook nog een box voor een radio, router of spelcomputer en wie weet heb je hier ook nog wel wat verlichting naast staan. Je raadt het al, dan heb je aan een paar stopcontacten echt niet genoeg. Zorg dus dat je hier ook een verlengsnoer plaatst om alles een plekje te kunnen geven. 

In de schuur

Deze is niet helemaal in huis, maar een schuur hoort natuurlijk wel bij je woning. De meeste schuren of bergingen zijn wel voorzien van minstens één stopcontact, maar soms heb je gewoon net wat meer nodig. Misschien heb je wel een frituurpan in de schuur staan die je graag gebruikt, maar liever net naast de schuur zet vanwege de geur. Een ander moment wanneer je een verlengsnoer kunt gebruiken is wanneer je met een elektrische heggenschaar aan de slag moet om je heg te snoeien. In zo’n geval is een extra verlengsnoer toch wel erg handig, zeker als deze vanuit de schuur kan komen. Let er wel op dat je het snoer niet doorknipt!