Ons nieuwe huis had veel potentie.  Met de nadruk op potentie. Helaas was veel nog niet naar onze smaak.  Zo ook de gele tegelvloer op de benedenverdieping. Tijd voor een nieuwe vloer.  Iets wat ik in ons oude huis ook al een tijdje op mijn wensenlijstje had staan.  

Nieuwe vloer uitzoeken

Ik kan nu vertellen dat ik wekenlang allerlei vloeren heb bekeken om tot ons besluit te komen.  Dat is alleen helemaal niet waar.  Dat het pvc laminaat moest worden, was snel besloten.  In ons oude huis hadden we ook pvc laminaat en ik kan het iedereen aanbevelen.  Ook handig met vloerverwarming! Nu moesten we alleen nog uitzoeken welke pvc laminaat.  Ik zag 2 vloeren op instagram die mij aantrokken. Even via een berichtje gevraagd welke vloer het was (en of het daadwerkelijk pvc laminaat was). De vloer van Villadroomhuis won. Het is de mFLOR Parva Plus Light Sycamore-40810.  Ik bestelde een proefstuk om te zien of hij in het echt ook beviel. Gelukkig vonden we hem in het echt ook mooi. Toen we hem hadden gekozen, was het alleen nog maar zaak om een goed bedrijf te vinden.  

De Vloerenbaas

Ook het vinden van het perfecte bedrijf ging eigenlijk super eenvoudig.  We wilden dat hij gelegd werd,  dat er van te voren een egalisatie laag zou worden aangebracht en natuurlijk moest er een scherpe prijs zijn.  Ik kwam al snel Vloerenbaas tegen.  Een bedrijf die een enorm scherpe prijs had voor de vloer en waar je alleen maar positieve reviews van kon vinden online.  Na wat contact gingen we akkoord met de offerte en werd er een afspraak ingepland.  Nu alleen de daagjes nog aftellen. 

vloerenbaas pvc vloer

Het proces

Vloerenbaas kwam op donderdag om de vloer te egaliseren.  Ik kreeg de dag van te voren nog netjes een belletje hoe laat ze zouden komen.  Vrijdag zou de vloer dan worden gelegd (in visgraat!) En maandag zouden ze hem af komen maken.  Dat was de planning die vooraf was vastgesteld en die perfect in ons strakke schema paste.  Donderdag egaliseerden ze de vloer en het viel mij direct op: deze mannen werken netjes! Dat is natuurlijk altijd maar de vraag met werklui over de vloer. We hadden van te voren de plinten gelakt en de muren geverfd. Buiten hadden ze het netjes afgedekt en ook binnen werd er zeer zorgvuldig gewerkt. Na enkele uren lag de egalisatielaag er in. Een grote ventilator zou ervoor moeten zorgen dat de vloer droog werd. We zagen met het uur de vloer droger worden. Wat een verschil al met die lelijke gele tegels. Onze woonkamer leek direct een stuk groter. 

visgraat PVC vloer

Visgraat vloer leggen

De dag erna stonden ze (zoals afgesproken) al vroeg op de stoep om de vloer te kunnen leggen. Een visgraat vloer leggen is echt een kunst. Na heel wat meetwerk, werd de eerste strook ingelijmd waarna het leggen kon beginnen. Ze gingen als een tierelier. Het werd nu al zo mooi. Ik wil ook meteen even zeggen dat de reviews over Vloerenbaas ook meer dan klopten! De mannen die het kwamen leggen waren uiterst vriendelijk, netjes en echte professionals. Rond 18 uur kwamen ze vragen of we “het erg vonden dat ze de vloer vandaag af zouden maken”. Erg??? Zeker niet! Dat zou een grote meevaller zijn op onze planning. De mannen gingen tot ‘s avonds laat door tot hij af was. Hij zag er daadwerkelijk perfect uit! Ook ruimden ze alles netjes weer op. 

visgraat vloer

Ervaring met de vloer 

Inmiddels zit de vloer er alweer 3 weken in. Hij ligt echt perfect! Ik ben er oprecht zo blij mee. Hij dweilt lekker, je ziet er weinig op (niet elk vlekje is meteen een eyecatcher in je huis) en daarnaast matcht hij zo mooi met mijn meubels. Ik deel snel meer foto’s van de vloer! 

mooie visgraat vloer

Heb je ook de volgende blogs al gelezen?
Mijn vintage vloerkleed van Volero
Mooie rookmelders: bestaan deze wel?