Ik krijg vaak te horen dat ik veel planten heb en vooral krijg ik de vraag hoe ik ze zo goed behoud. Hoewel ik steeds minder planten in huis heb, wil ik toch even een overzicht van mijn plantenverzameling met jullie delen.

Het Anne Kohnke effect

Ik hou van Instagram. Heerlijk binnengluren bij anderen en natuurlijk ook inspiratie op doen. Inmiddels ruim een jaar geleden kwam ik Anne Kohnke tegen op Instagram. Ze had ontzettend veel planten in huis en dat vond ik zo mooi. Ik merkte dat, geinspireerd door haar interieur, ik steeds meer planten kocht. Ik noemde het dan ook weleens het Anne Kohnke effect. Inmiddels is Anne verhuist en heeft ze nauwelijks tot geen planten meer in haar interieur. Ik hou van planten in huis maar ik heb nog steeds wat moeite met de hoeveelheid kleur groen (het liefste zou ik zwarte of witte planten kopen hihi)

Mijn groene vingers

Hoewel het lijkt dat ik hele groene vingers heb, heb ik die dus totaal niet. Ik vergeet mijn planten vaak en dat lijkt goed te werken voor de type planten die ik heb. Cactussen kan ik helaas echt niet houden. Die overleven mij helaas niet zo lang. Ik heb ook een vrij lastig interieur voor plantjes. Wij hebben namelijk geen verwarming in huis maar uitsluitend vloerverwarming. Zowel beneden als boven. Heerlijk voor mijn voetjes maar planten op de grond vinden dit meestal niet zo fijn. Ik moet dus creatief zijn met het plaatsen van mijn planten. Hoe ik dat doe? Lees het hieronder!

De lucht in

Oké niet echt heel hoog hoor maar ik moet de planten wel van de vloer zetten. Ik heb daarom allerlei kisten en krukjes staan waarop ik de planten plaats. Mijn laatste aanwinst voor de planten zijn 2 super leuke plantenstandaarden van Rebellenclub. Ik vind ze echt zo schattig. Het leuke is dat je er ook andere items op kunt zetten. Ik had nog een mooie fles Prosecco van de kerst waarin ik een kaars opbrand. Deze staat er ook heel leuk op (al zeg ik het zelf). Rebellenclub is ook echt een shop die je moet bekijken.

plantenstandaard

Rebellenclub

Rebellenclub heeft super leuke merken waaronder Spruitje, Tolhuijs en Rescued. Van die laatstgenoemde heb ik ook kapstokken in Jake zijn kamer hangen. Daarnaast hebben ze ook een eigen huiscollectie. Mijn plantenstandaarden zijn ook van hun eigen merk. Naast hun online shops zijn ze ook te vinden in één van mijn favoriete woonwinkels, namelijk Loods5. Het zou dus best kunnen dat je stiekem ooit al iets gekocht heb van Rebellenclub!

Plantenverzameling

En dan natuurlijk het overzicht van mijn plantenverzameling. Hoewel het lijkt dat ik veel verschillende soorten in huis heb, zijn het er eigenlijk maar 3. Ook heb ik nog her en der wat overlevers staan. Dit zijn plantjes die ik ooit eens aangeschaft heb en niet kapot te krijgen zijn.

Monstera

Tja, wie kent hem nu niet: de Monstera. Ik heb ook mijn Monstera Fase gehad. Ik heb 1 monstera op stam en dan nog 2 in een pot. Deze kocht ik ooit eens bij Lidl voor slechts 7 euro. Ze groeien echt zo goed bij mij. Ik geef ze zo nu en dan (lees: ongeveer 1x per 2 weken) een klein scheutje water. Ik heb ooit eens gelezen dat je beter vaker een beetje kunt geven dan eenmalig heel veel.

Rubberplant

Mijn favoriete plant is toch wel de rubberplant. Ik schreef hier dan ook al eerder een tips en tricks blog over. Ik deelde mijn tips en tricks voor de verzorging van deze plant. Ook deze kocht ik eens bij de Lidl en hij is inmiddels echt zo groot geworden. Mijn schoonzus heeft een plantenvariant (meerdere stelen bij elkaar) in een pot. Ook die vind ik echt prachtig.

rubberplant

Pilea

Hoe cliché wil je hem hebben? Na de Monstera heb ik natuurlijk ook Pilea plantjes in huis. Hoewel ik het belangrijk vind om een eigen interieur te hebben vind ik wel dat je vooral moet kiezen wat je mooi vind. Ik vind de Pilea echt super schattig maar het stekken (wat dus uber makkelijk zou moeten zijn) is niet aan mij besteed. Ik heb nu nog 1 pilea plant die vooral erg veel zonlicht eist. Hij staat daarom nu in de gang.

Pilea plant

Hebben jullie ook een grote plantenverzameling? Lief dat jullie mijn blog hebben gelezen en vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Rebellenclub!