Soms heb je dat gewoon, je ziet iets voorbij komen op Instagram of in een tijdschrift en je ziet het al helemaal in je eigen interieur. Een tijdje geleden kwam ik een ontzettend mooi wandkleed van Kleedup tegen en wist het ook meteen: die past perfect in onze woonkamer.

Kleedup wandkleed

Een tijdje geleden kwam ik het wandkleed Nature does it van Kleedup tegen op Instagram. Ik vond de roestachtige vlekken er op zo mooi en ik dacht dat deze ook perfect bij onze cognac kleurige hoekbank van Bodilson paste. En niets was minder waar. Ik moet wel wennen aan het grijs in het kleed (ik probeer het aantal kleuren in ons huis de laatste tijd te reduceren omdat ik er soms wat onrustig van word) maar de roestkleur komt echt perfect naar voren. Ik heb meteen wat geschoven ook in huis zodat het kleed wat meer in the picture staat.

xxl wandkleed
wandkleed

XXL wandkleed

Ik koos op advies van Kleedup een extra grote maat uit. Ik hou daar namelijk wel van want dan wordt het echt een eyecatcher. Ik keek even naar de maat van de IXXI nachtwacht die er hing want zo groot moest hij zeker worden. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de maat 120×160. Ook koos ik voor een houten ophangsysteem (hoe kan ik ook anders kiezen met al dat hout bij ons in huis) maar je kunt ook kiezen voor een RVS ophangsysteem. Ik zal jullie ook nog een geheimpje vertellen… ik heb de IXXI nachtwacht nog achter het wandkleed hangen. Je ziet er niks van en zo hoef ik hem niet uit elkaar te halen.

kleedup wandkleed

Railsysteem

Ik heb een man die nogal zuinig op onze muren is. Lees: de kindjes mogen er gerust met een auto butsen in maken maar mij is inmiddels heel duidelijk gemaakt dat boorgaten in de muur een No-go zijn. Jim heeft daarom op sommige plaatsen in ons huis een railsysteem opgehangen. Zo ook op de muur in onze woonkamer waar het wandkleed nu hangt. Ondanks dat ik het nogal overdreven vind (ik ben een vrouw en denk nogal praktisch want dan smeer je hem toch weer dicht, ik zie het probleem niet), is het wel echt een aanradertje hoor. Het is namelijk echt super handig. Je kunt namelijk ook gewoon schuiven met je schilderijen of in dit geval mijn wandkleed. Zo kun je telkens een andere look creëren.

Hoe vinden jullie hem? Ow en zijn jullie benieuwd naar mijn nachtwacht (mocht je die even gemist hebben) bekijk dan mijn interieur van een jaartje geleden.