De eerste binnenkijker! Tja, die moet dan uiteraard ook bij mij thuis zijn. Wellicht hebben jullie mijn interieur al redelijk gedetailleerd gezien op Instagram maar mocht dit niet het geval zijn dan hieronder enkele foto’s met een korte toelichting. Ik omschrijf het als: een industrieel interieur met een botanische touch.

Industrieel interieur

Zoals je kunt zien onder “over mij” hadden we een heel ander interieur toen we net gingen samenwonen. Het was eerder wat landelijk ingericht en erg veilig. Meubelen die iedereen koopt als ze net gaan samenwonen. Al snel kwamen we er achter dat we beide meer van een stoer industrieel interieur houden. Het begon met stalen poten onder onze eettafel en vervolgens kreeg alles een make-over. Ik houd van de kleur zwart en cognackleurig leer. Ik vind het stoer en warm tegelijk!

industrieel interieur leren bank
industriële eettafel

Botanische touch

Wat is die botanische touch nu precies? Een aantal jaar geleden had ik geen enkel plantje in huis maar een aantal Instagram accounts die een ware urban jungle hadden in huis, hebben mij toch geïnfecteerd met de liefde voor planten. Groene vingers heb ik helaas niet maar van fouten leer je. Gaat je plant dood dan weet je in ieder geval dat je het de volgende keer anders moet doen. De pilea lukt helaas niet zo bij mij. Ik had twee grote volle planten maar al snel bleef er niets meer van over. Dat terwijl er eentje zelfs heel veel stekken gaf. De monstera plant in de hoek van mijn woonkamer doet het echter wel erg goed. Ik zal binnenkort ook eens een blogpost schrijven over mijn tips voor die plant.

monstera plant
industriële woonaccessoires

Monochroom

Oké, ik moet toegeven op onze bovenverdieping is het meer monochroom ingericht. Zwart en wit zijn nou eenmaal mijn lievelingskleuren. Ik weet dat het eigenlijk geen kleuren zijn maar zo noem ik ze eigenwijs wel. We hadden eerst bruin vloerbedekking op de bovenverdieping (en dan te bedenken dat het een nieuwbouwhuis was en we er dus zelf bewust voor hebben gekozen). Buiten het feit dat donkerbruin je kamers heel donker en klein maakt is het ook zeker geen aanrader met kleine kinderen. Eigenlijk vind ik vloerbedekking ook best onhygiënisch. Enfin, nu hebben we laatst een witte PVC laminaat vloer gelegd. De basis voor onze monochroom verdieping!

hemelbed maken
slaapkamer industrieel

Altijd wensen

Ik denk dat ik altijd wensen hou voor ons interieur. Instagram werkt ook echt verslavend en dan zie je nou eenmaal mooie interieurs met hele leuke items. Die wil ik dan meteen hebben. Het zou dus best kunnen dat over 5 jaar mijn interieur er weer totaal anders uit ziet en wellicht geen industrieel interieur meer is maar heel iets anders. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat wij het interieur mooi vinden en dat wij er ons in thuis voelen.

Vind je het leuk om jouw interieur ook te laten shinen in een binnenkijker? Geef je dan nu op via het contactformulier.

Lees ook eens;