Wanneer je jouw tuin gaat inrichten, denk dan ook aan de kinderen. Ze zullen en kinder picknicktafel super leuk vinden!

Een kinder picknicktafel is speciaal bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar. Zij kunnen aan de picknicktafel eten, tekenen, knutselen en spelen. Doordat een Douglas picknicktafel van robuust hout gemaakt is, gaat deze jarenlang mee. Je kunt wanneer je een picknicktafel gaat kopen, het beste kiezen voor hoge kwaliteit. Zo kan je tuinmeubel in weer en wind buiten staan en hoef je niet bang te zijn dat de tafel kapot gaat wanneer de kinderen erop gaan spelen. In dit artikel lees je meer over de kinder picknicktafel. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag waarom Douglas hout een duurzame keuze is. Tot slot biedt dit artikel inspiratie voor het inrichten van jouw tuin.

Waarom een Douglas picknicktafel kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar picknicktafel kind of een grote picknicktafel, dan kom je diverse materialen tegen. De meest voorkomende grondstoffen voor tuinmeubelen zijn plastic, composiet en diverse houtsoorten. Dat hout een duurzame keuze is, mag duidelijk zijn. Er zit echter verschil in houtsoorten. Je hebt namelijk vurenhout, dit hout wordt geïmpregneerd om een langere levensduur te bereiken. Daarnaast heb je Douglas, een van de duurzaamste houtsoorten die gewoon uit Europa komt. Naast minder transport, wat al milieubewust is, heb je met een Douglas picknicktafel het voordeel dat Douglas hout in onbehandelde vorm 10-15 jaar mee kan gaan. Wanneer je de levensduur echt wilt verlengen, dan kun je jouw picknicktafel in de olie zetten. Van een Douglas picknicktafel heb je jarenlang plezier.

Waarom een kinder picknicktafel kopen?

Een kinder picknicktafel maakt je tuin een stuk aantrekkelijker voor kinderen. Kinderen vinden het leuk om hun eigen plek in de tuin te hebben. Je maakt het daarmee makkelijker voor ze om buiten te gaan spelen of eten. Want ook als jij graag buiten eet, dan kun je de kinderen gemakkelijk aan hun eigen picknicktafel zetten. Het voordeel van een picknicktafel voor kinderen ten opzichte van stoelen, is dat ze er minder makkelijk vanaf stappen. Ze blijven dus sneller aan tafel zitten om hun eten op te eten. Wanneer je een kinder picknicktafel gaat kopen, let dan wel op de kwaliteit. Je wilt geen uitstekende schroeven of splinters waar ze zich aan kunnen bezeren. Kies voor het kopen van een kinder picknicktafel een webshop met goede recensies. Koop bijvoorbeeld bij Rooijackerspicknicktafels.nl, waar je kunt rekenen op robuuste kwaliteit. 

Welke tuinmeubelen heb je nog meer nodig? 

Wanneer je met je tuin aan de slag gaat, dan stop je niet na het kopen van een picknicktafel voor je kinderen. Je kiest ook een grote picknicktafel en een fijne tuinbank. Het advies dat hoveniers en tuinarchitecten kunnen geven, is om meerdere “zitjes” te creëren. Je maakt hierdoor gebruik van de hele tuin. Plaats de zitjes op verschillende plaatsen waar het gedurende de dag en avond fijn vertoeven is. Plaats de picknicktafel altijd op een plek waar het rond lunch- en etenstijd goed vertoeven is. Een robuuste tuinbank kun je op een plaats zetten waar bijvoorbeeld ‘s avonds nog even de zon schijnt.

Waarom online tuinmeubelen kopen?

Online tuinmeubelen kopen is makkelijk, want je hoeft je geen zorgen te maken of de tafel of bank wel in je auto past. Grote objecten kunnen gewoon bij je thuis afgeleverd worden. Bovendien heb je online veel keus en kun je meubelen zoals picknicktafels vaak in meerdere lengtes kopen. Zo is er voor iedere tuin een goede set tuinmeubelen om optimaal te genieten van ieder seizoen. Wil je iemand verrassen met een leuk cadeau? Dan zijn tuinmeubelen een hele goede tip. Denk aan een kinder picknicktafel als housewarming cadeau voor een gezin dat net verhuisd is. Of een mooie tuinbank voor een stel dat hun eerste huis koopt.