Hou je van een groene tuin, maar heb je simpelweg het geduld niet tot alles gegroeid is of heb je gewoon geen groene vingers? Een kunsthaag kan de oplossing bieden. Sommige plekken in je tuin zijn nou eenmaal lastig voor natuurlijke planten. Ze hebben geen optimale groeiomstandigheden waardoor je telkens weer naar het tuincentrum kunt rijden voor het aanschaffen van nieuwe planten. Kunsthagen bieden het hele jaar door een groen uitzicht, vereisen weinig tot geen onderhoud en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Wat wil je nog meer?

Kunsthaag in je tuin

Vele nieuwebouwwoningen beschikken over een casco tuin bij oplevering. Dat betekent dat je jouw complete tuin nog moet inrichten. Veel gemeenten stimuleren het gebruik van groen in tuinen en plaatsen daarom wel hekwerk rondom de tuinen van nieuwbouwwoningen. Daar kun jij vervolgens een klimop tegenaan laten groeien, een mooie groene heg plaatsen óf… inderdaad een kunsthaag plaatsen. Je hebt meteen een volle groene haag wat direct voor privacy zorgt.

Natuurlijk uiterlijk

We kiezen steeds vaker voor kunst in onze tuin. Kunstgras is populairder dan ooit en ook de kunsthaag maakt nu zijn opmars. Hoewel we allemaal houden van een groene tuin, hebben we simpelweg geen tijd voor het onderhoud in onze drukke levens. Je wilt natuurlijk wel een kunsthaag die niet van echt te onderscheiden is. Het belangrijkste is daarom om een hoogwaardige kunsthaag te kiezen die er natuurlijk uitziet en duurzaam is, zodat je tuin er altijd prachtig uitziet.

Weg met die saaie muur

In Nederland delen we vaak onze tuin met onze buren. Niet letterlijk natuurlijk, maar we hebben vaak wel een gemeenschappelijke tuinafscheiding. Wanneer je een nieuwe tuinafscheiding gaat plaatsen, kun je dit in overleg met je buren bepalen. In vele gevallen staat de tuinafscheiding er echter al en zul je het er mee moeten doen. Ook wanneer je buren een aanbouw plaatsen kan er plots een saaie lege muur ontstaan in je tuin. Fleur die muur of schutting op door er een kunsthaag voor te plaatsen. Meteen resultaat en direct een andere sfeer in je tuin!

Haal buiten naar binnen

Wist je dat je ook kunt kiezen voor een kunst groenwand? Wil je het buitengevoel naar binnen halen, dan verleng je de groenwand binnenhuis. Zo loopt de groene wand dus door van binnen naar buiten! Optisch lijkt je woonkamer hierdoor langer en ook je tuin ziet er groter uit. Daarnaast creëer je hiermee echt een eyecatcher in je tuin en huis! Je kunt het natuurlijk ook in een andere ruimte toepassen in huis.

kunsthaag binnen