Iets waar je waarschijnlijk nog nooit over nagedacht hebt maar kunnen je binnendeuren niet wat spannender? Een mooie binnendeur kan enorm veel effect hebben op de sfeer van je interieur. Ik deel de mooiste binnendeuren met je van dit moment.

Binnendeuren

Het zal je verbazen wat voor effect een nieuwe binnendeur op je interieur kan hebben. Zelf heb ik nogal standaard witte dichte deuren in huis maar ik zou ze dolgraag vervangen voor een mooie binnendeur die tevens meteen een eyecatcher in huis is. Ik laat jullie in deze blog 4 typen binnendeuren zien die echt gezien mogen worden.

De Barndoor

Wie kent hem niet? De mooie barndoor. Buiten het feit dat hij er prachtig uitziet is hij ook nog eens super praktisch. Doordat je geen draaihoek hebt bespaar je heel veel ruimte. Je kunt een barndoor zelf maken maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen. Daarnaast heb je keuze uit allerlei modellen en kleuren. Zelf ben ik (hoe verrassend) echt verliefd op de deuren die hout met zwart staal hebben gecombineerd. Zou echt perfect passen bij ons toch?!

barndoor

De stalen deur

Hij maakte een paar jaar geleden plots zijn intrede en is nu echt niet meer weg te denken: de stalen deur. Doordat er glas in zit, laat je het licht door van de ene naar de andere ruimte. Ideaal dus om je donkere hal wat lichter te maken. Het zwarte staal zorgt voor een stoere uitstraling. Hoewel je bij dit type deur waarschijnlijk meteen aan een industrieel interieur denkt, past het echter ook in vele andere interieurstijlen. Er zijn tegenwoordig ook veel houten deuren met een staallook. Vaak is dit wat budgetvriendelijker wat het voor iedereen toegankelijker maakt.

stalen deur

Oude paneeldeur

Houd je van karakter in je interieur dan is een oude paneeldeur echt iets voor jou! Hiervoor moet je wel even wat vintagewinkels voor afstruinen maar als je dan ook een schat tegenkomt dan kun je er ook extra van genieten. Mocht je er nu geen op de kop kunnen tikken dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een nieuwe “authentieke” deur die je vervolgens mooi kaal schuurt en behandelt met een vintagelook verf.

binnendeur

Zwarte deur

Zwart is op dit moment nou eenmaal een trendy kleur. Je kunt er voor kiezen verf te halen bij de bouwmarkt en je binnendeuren zelf te voorzien van een likje verf maar je kunt ook kant-en-klare zwarte binnendeuren kopen. Scheelt natuurlijk een hoop werk, al moet je dan wel alle deuren vervangen. Zelf overweeg ik echt om zwarte deuren aan te schaffen. De deur naar de voorraadkast is bijvoorbeeld niet echt geschikt voor een stalen deur met glas (je wilt immers niet dat iedereen de potten rijst ziet staan vanaf de woonkamer). Ook heb ik niet genoeg ruimte voor een barndoor dus dit is echt een goede optie. Nu Jim nog even zien te overtuigen!

zwarte deur

Welk type deur is jullie favoriet? Laat het achter in de comments!

Fotocredits: @ikkewonen @interieur_huisjekant @just_mai_self___ @my_grey_place