Je vaatwasser schoonmaken? Sommige mensen doen dit dus echt nooit! Hoewel je kunt denken dat hij toch al “schoon” is door al het schuim dat er dagelijks doorheen gaat, moet hij toch echt schoongemaakt worden zo nu en dan. Hoe vaak je jouw vaatwasser schoonmaken moet en hoe je dat het beste doet? Ik deel het met jullie!

Nieuwe vaatwasser

Ik deelde laatst al mijn nieuwe keuken met jullie. Daarin hebben we ook een nieuwe vaatwasser geplaatst. De vorige was nog goed en werkte nog naar behoren, maar ik vond het toch een klein beetje een vies idee. Je weet immers niet hoe vaak iemand anders de vaatwasser heeft schoongemaakt. We kozen de vaatwasser uit via debeste.com. Deze website is echt enorm handig want je vindt er de top 10 beste vaatwassers en kunt aan de hand van hun koopgids de beste keus maken op jouw specifieke situatie. Wij zijn in ieder geval enorm blij met onze nieuwe vaatwasser. Hij is vrijwel stil en maakt enorm goed schoon en droog!

Vaatwasser schoonmaken

Elke dag zet je er weer vieze vaat in. Dat betekent dat die viezigheid ook in jouw vaatwasser zit. Hoewel het meeste wel verdwijnt na een spoelbeurt, blijft er een hoop van die viezigheid achter in jouw vaatwasser. Niet echt hygiënisch natuurlijk. Je vaatwasser kan op een gegeven moment zelfs enorm gaan stinken. Nog erger: hij kan er zelfs door stuk gaan doordat filters en afvoeren verstopt raken. Voorkomen is beter dan genezen, dus aan de slag!

vaatwasser schoonmaken

Hoe vaak moet je het doen?

Je kunt het beste een keer per twee maanden je vaatwasser schoonmaken. Natuurlijk moet je dit ook een beetje op gevoel doen. Vind jij dat de vaatwasser vies begint te ruiken of ziet hij er van binnen gewoon niet meer zo netjes uit, dan moet je het gewoon eerder doen. Zet deze schoonmaakklus gerust op je kalender want het is er echt een die je anders gaat uitstellen en van uitstel komt afstel!

Hoe maak je hem nou schoon?

Nu je zojuist op de kalender hebt geschreven hoe vaak je de vaatwasser gaat schoonmaken, is het wellicht ook handig om te weten hoe je dat het beste kunt doen. Eigenlijk is het een eenvoudig klusje dat maar 10 minuten hoeft te kosten.

  1. Haal de vaatwasser leeg
  2. Haal het filter dat onderin zit eruit.
  3. Maak deze vervolgens met een afwasborstel en een warm sopje schoon
  4. Giet een scheut azijn in de vaatwasser
  5. Snijd een citroen in stukken en zet deze in de bestekkorf (als je die hebt)
  6. Laat de vaatwasser op de heetste stand draaien

Je hebt nu je vaatwasser ontkalkt en ontvet en kunt weer op een veilige en hygiënisch manier je vaat doen!